Ανακοίνωση από αναρχικούς/αντιεξουσιαστές:

Στις 20 Σεπτεμβρίου, μαζί με τους συντρόφους, τις συντρόφισσές μας και τους κατοίκους της Σπ. Τρικούπη, γιορτάσαμε στους δρόμους αλλά και μέσα στο κτήριο τα 3α γενέθλια της κατάληψης. Έχοντας μπει στο κτήριο αρκετά πιο πριν, όταν εμείς το θελήσαμε, προχωρήσαμε σε μια πράξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Σε αυτούς τους ανθρώπους που πληρώνουν μια ολόκληρη περιουσία στους διακινητές για μια ευκαιρία να διασχίσουν τα σύνορα, σε αυτούς που κάθε μέρα φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως της «Μόρια», στοιβαγμένοι σαν ζώα σε κλουβιά για ολόκληρους μήνες, σε αυτούς που πέφτουν θύματα άγριων ξυλοδαρμών και επαναπροωθούνται όταν πιάνονται από το στρατό ή την αστυνομία για να μην «μολύνουν» την χώρα. Και τέλος σε αυτούς που πνίγονται στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο ή που πεθαίνουν εντελώς εγκαταλελειμμένοι και αβοήθητοι, στην αναζήτηση και τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή.

Προχωρήσαμε σε μια πράξη αντίστασης και ανυπακοής στον στρατό κατοχής που έχει εισβάλει στα Εξάρχεια, σπάζοντας την κατασταλτική του πολιορκία. Οι αστυνομικές δυνάμεις που θέλουν να ελέγχουν τη γειτονιά και έπειτα από τις εκκενώσεις της Σπ. Τρικούπη 17 και της Transito φρουρούν μέρα και νύχτα τους τριγύρω δρόμους, αποπροσανατολίστηκαν και αποδιοργανώθηκαν εντελώς, με μια κίνηση που έγινε ακριβώς κάτω από τη μύτη τους. Τους ξεγελάσαμε μπροστά στα μάτια τους, μπαίνοντας και βγαίνοντας με τον τρόπο που θέλαμε, όταν εμείς θέλαμε, κάνοντας τους να μπουν μέσα πανικόβλητοι με γερανό από τα παράθυρα προσπαθώντας να καταλάβουν τι μόλις είχε συμβεί. Με αυτόν τον τρόπο αψηφούμε την φτιαχτή εικόνα της κρατικής «παντοδυναμίας». Αφιερώνουμε την κίνηση μας στις οικογένειες των ξεριζωμένων που το κράτος κυνηγά, διώκει και που οδηγεί στην απελπισία ή ακόμη και στον θάνατο.

Αντλούμε τη δύναμή μας από τις χιλιάδες που διαδήλωσαν στην μαζική αντικατασταλτική πορεία, και στέλνουμε έναν χαιρετισμό συντροφικότητας σε όλες εκείνες και εκείνους που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο ενάντια στην εκμετάλλευση και στην καταστολή.

Η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα που μας δίνει ο αγώνας είναι πολύ πιο δυνατές από τους κατασταλτικούς στρατούς.

ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΕΤΕ, ΟΜΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΠΩΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΠΟΡΟΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

«Σπύρου Τρικούπη για πάντα ζωντανή, στο δρόμο να τσακίσουμε την καταστολή»

Α/Α

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]