Αδέσποτος(α+δεσπότης): αυτός που δεν έχει αφεντικό, που δεν ελέγχεται από κανέναν-λέγεται κυρίως για ζώα.

Κι όμως δεν υπάρχουν μόνο αδέσποτα ζώα αλλά πολύ περισσότερο υπάρχουν αδέσποτες ψυχές. Ψυχές που τριγυρνούν ελεύθερες και μόνες από ‘δω και από ‘κει. Άνθρωποι που επιλέγουν την απόλυτη ελευθερία μακριά από όλους και από όλα. Που σιχαίνονται κάθε είδους καταπίεση, κάθε είδους έλεγχο…κυρίως κάθε είδους δεσμό. Για αυτούς ελευθερία είναι η ανεξαρτησία από κάθε τι, είτε είναι συναίσθημα είτε είναι μια άλλη ψυχή.

Οι αδέσποτες ψυχές τριγυρνούν αδέσποτα σε δρόμους χωρίς σημάδια και χάρτες, χωρίς στάσεις και κυρίως χωρίς συνοδοιπόρους. Ο δρόμος χαράζεται από τον άνεμο, από την διάθεση, από το λεπτό, από την ίδια και μόνο την αδέσποτη ψυχή.

Οι αδέσποτες ψυχές κυρίως είναι μόνες. Κύριες του εαυτού τους, απόλυτοι αφέντες της ψυχής τους, δέσμιοι κανενός. Για αυτές ελευθερία είναι η ζωή χωρίς όρια, χωρίς φραγμούς, χωρίς έλεγχο, χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς βαλίτσα με την φωτογραφία κάποιου μέσα ή με την λίστα με τα πρέπει όταν θα γυρίσεις πίσω. Οι αδέσποτες ψυχές θέλουν να ξέρουν ότι έχουν την ελευθερία να μην γυρίσουν ποτέ πίσω. Ότι μπορούν να φύγουν μια μέρα για τσιγάρα στο περίπτερο και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ, χωρίς να έχουν κάποιον που θα τους ψάξει, θα τους κρατήσει, θα τους εμποδίσει.

Αδέσποτες ψυχές υπάρχουν πολλές, είτε από επιλογή είτε από συνθήκη. Οι πρώτες γεννιούνται αδέσποτες και πολλές φορές πεθαίνουν αδέσποτες, οι δεύτερες αναγκάζονται να ζήσουν αδέσποτα ψάχνοντας στον δρόμο για αυτόν που θα τις σταματήσει, θα τις κάνει δικές του και θα τις πάρει μαζί ή θα ακολουθήσει τον δρόμο τους.

Όλοι ζηλεύουν τις αδέσποτες ψυχές αυτές που είναι από επιλογή έτσι αλλά και αυτές που έτυχε να είναι έτσι ξεχνώντας όμως κάτι, η απόλυτη ελευθερία έχει και το τίμημά της…αυτό της μοναξιάς. Γιατί οι αδέσποτες ψυχές είναι ελεύθερες και συνάμα απόλυτα μόνες και η μοναξιά ακυρώνει την ελευθερία. Ίσως γιατί απόλυτα ελεύθερος και απόλυτα ευτυχισμένος δεν είσαι όταν είσαι ολομόναχος αλλά όταν είσαι με κάποιον άλλον, και αυτό το ξέρουν καλά ακόμα και τα ζώα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]