Το διαζύγιο Λιάγκα- Σκορδά απέδειξε πως πλέον δεν ξέρουμε σε τι να πιστέψουμε. Το σοκ είναι ομολογουμένως μεγάλο και η ελληνική κοινωνία είναι δύσκολο να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Αφού δεν τα κατάφεραν αυτοί να ζήσουν μαζί μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος, εμείς πώς μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα βρούμε κάποια στιγμή την πραγματική αγάπη. Και μην ξεχνάμε πως μόλις πριν από λίγους μήνες χώρισε η Αντζελίνα τον Μπραντ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και η Σάσα Μπάστα δεν είναι πια με τον Βαλεντίνο…

Μήπως τελικά η αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση ή μήπως δεν είναι η αγάπη τίποτε άλλο παρά ένα ψέμα, παρά ένα ψέμα… (Αντίο, Θάνο)

Το ροζ συννεφάκι διαλύθηκε ξαφνικά κάτω από τα πόδια μας και βρεθήκαμε αιωρούμενοι, ξεκινώντας μία ελεύθερη πτώση. Αν δεν ανοίξουμε έγκαιρα το αλεξίπτωτο, θα σφηνωθούμε στο έδαφος, σαν το κογιότ που έχει αποτύχει να πιάσει το «μπιπ-μπιπ».

Η Σαλαμάνδρα δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό. ΝΑΙ, πράγματι ο Γιώργος και η Φαίη ήταν ένα από τα τελευταία προπύργια της ιδανικής οικογένειας, της πραγματικής αγάπης, της ανιδιοτελούς συντροφικότητας. Ήταν, όμως, οι τελευταίοι των Μοϊκανών;

Ε, ΟΧΙ λοιπόν… Υπάρχουν ακόμα ανάμεσά μας ζευγάρια που εκπροσωπούν όλα τα παραπάνω. Που αποτελούν τους φάρους που θα μας βοηθήσουν να μη χάσουμε το δρόμο προς το μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν έξι ζευγάρια που μετά βεβαιότητας δεν πρόκειται να χωρίσουν ποτέ και ζουν ανάμεσά μας, για να μας θυμίζουν πως δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας και να συνεχίζουμε απαρέγκλιτα την αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου.

Κοντομηνάς – Βερύκιος

1

Το ζευγάρι για το οποίο τον… κόβουμε ότι δεν πρόκειται να χωρίσει είναι ο Δημήτρης και ο Δήμος. ΟΚ, ο κ. Κοντομηνάς είναι λίγο μπερμπάντης, αλλά εκτιμά τη στάση του Δήμου, που τόσα χρόνια έχει σταθεί βράχος στο πλευρό του.

Σε εύκολες και δύσκολες στιγμές έμειναν ενωμένοι. Τα σάλια από το γλείψιμο του Βερύκιου λειτουργούν σαν την τέλεια συγκολλητική ουσία, που εγγυάται πως ο μακαρονάς επιχειρηματίας και η νυφίτσα του, θα ζήσουν για πάντα μαζί. Μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος, που κι αυτός δηλαδή δεν είναι σίγουρο αν θα τα καταφέρει.

Καρανίκας – Μενεγάκη

2

Η κρίση τους δοκιμάστηκε στα δύσκολα, όταν η ζωή τα έφερε έτσι και βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο Νίκος ξύπνησε μια μέρα διορισμένος στο Μαξίμου και πριν καλά – καλά καταλάβει για ποιο λόγο τον σήκωσαν από τον καναπέ του οι παλιοί του συμφοιτητές, ήρθε ο νόμος Παππά για τις άδειες των καναλιών.

Η Ελένη, τίμια εργάτρια της ψυχαγωγίας, με τέσσερα παιδιά στην αγκαλιά, κινδύνευε να μείνει χωρίς δουλειά. Ο σύζυγός της την είχε εγκαταλείψει και ο Ματέο με τα ντοματάκια του, τι σιγουριά να εμπνεύσει. Ένιωσε η γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της. Αλλά ο Καρανίκας ήταν εκεί στα δύσκολα. Έβαλε κάτι φίλους του, που την έπιναν μαζί, να παραστήσουν τους συνταγματολόγους στον Παππά και τον διαβεβαίωσαν πως ο νόμος του είναι τζαμάουα. Δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας και γενικώς του είπαν να μην είναι κότα και να προχωρήσει κανονικά γιατί είναι γαμάτος. Και κάπως έτσι ο νόμος δεν ισχύει πια και η Ελένη λογικά θα κρατήσει τη δουλειά της και φυσικά δεν θα ξεχάσει ποτέ το πόσο καλά ξηγήθηκε ο Καρανίκας, στον οποίο θα δίνει εφ’ όρου ζωής τα δώρα της εκπομπής της.

Τσίπρας – Παππάς

Discussion and vote about TV permits on the plenary of the parliament, in Athens, on Feb. 11, 2016 / ???????? ??? ????????? ??? ??? ??????????? ?????? ???? ?????????, ???? 11 ???????????, 2016

Θα περίμενε κανείς πως δύο άνδρες με υψηλές πολιτικές φιλοδοξίες, δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν αγαπημένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς, όμως, αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Η σχέση τους δοκιμάστηκε με διάφορους τρόπους, ιδιαίτερα το διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πλέον μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως δεν θα χαλάσει ποτέ. Ένα κάρο μαλακίες έχουν κάνει όσο κυβερνάνε και παρόλα αυτά συνεχίζει να στηρίζει ο ένας τον άλλον.

Το κορυφαίο επιστέγασμα της αψεγάδιαστης σχέσης τους ήρθε με τον ανασχηματισμό, που ο Αλέξης Τσίπρας επιβράβευσε τον Παππά, λίγες ημέρες μετά το φιάσκο του νόμου για τα κανάλια. Μακάρι, να ζήσουμε κι εμείς κάποτε έναν τέτοιο έρωτα, που όλα τα συγχωρεί. Αυτό, τιποτ` άλλο. Τέλος!

Ιερώνυμος – Καμμένος

4

Η σχέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο γνωρίζαμε ότι υπήρχε, αλλά σίγουρα δεν είχαμε αντιληφθεί τη μεγάλη της δυναμική. Ο Νίκος Φίλης και τα θρησκευτικά θα μπορούσε κανείς να πει πως έφεραν τους δύο άνδρες πιο κοντά και τελικά ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε ιδιαίτερα πρόθυμος να αναλάβει ρόλο γιουσουφακίου, για να μην πούμε αυτό που έλεγε ο Κορκολής στην ρουφιανοκασέτα του Τριανταφυλλόπουλου.

Και αυτές οι σχέσεις συνήθως έχουν διάρκεια, γιατί τα στοιχεία της συναλλαγής και της εκδούλευσης είναι διαχρονικά.

Άδωνις – Χούφτα

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÐÑÏÁÍÁÊÑÉÔÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÃÉÁ ÔÇ ËÉÓÔÁ ËÁÃÊÁÑÍÔ (EUROKINISSI // ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ ÃÅÙÑÃÉÁ)

Εδώ δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί τον πρωτομάστορα Άδωνι και την άψογη συνεργασία που έχει οικοδομήσει όλα τα χρόνια που τον γνωρίζουμε, με τη δεξιά του παλάμη. Σόρρυ, Ευγενία, αλλά δεν είσαι εσύ η μεγάλη του αδυναμία.

Βαρουφάκης – Καθρέφτης

6

Την εξάδα μας συμπληρώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο καθρέφτης του, με τον οποίο είναι αχώριστοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πριν καν γνωρίσει ο πρώην ΥΠΟΙΚ τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Και ο Γιάνης με τη Δανάη, μπορεί κάποια στιγμή, να χωρίσουν. Ο Τροϊκοφάγος Βαρουφάκης, όμως, με τον καθρέφτη του δεν πρόκειται ποτέ να χαλάσουν τις σχέσεις τους. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο καθρέφτης απαντά πάντα το ίδιο στην ερώτηση «ποιος είναι ο πιο κουλ, υπέροχος, όμορφος, πανέξυπνος και τύπος στον πλανήτη;»… -«Εσύ, Γιάνη μου, εσύ…»

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να την ακολουθείτε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]