Θυμάστε το βίντεο των κατοίκων της Νάπολης, που έκανε το γύρο του Διαδικτύου τον περασμένο Γενάρη, για να στηρίξει την πολιτική του δημάρχου Ντε Ματζίστρις για την υποδοχή των προσφύγων; Εκείνο το βίντεο μας συγκίνησε, μας εντυπωσίασε με την απλότητά του, μας κέρδισε με την αμεσότητα και τη λογική του: ήταν η λογική “η πραγματική κοινωνία αναλαμβάνει τη μάχη ενάντια στο φασισμό, υπερασπίζεται αυτό που κάνει, υπερασπίζεται τους πρόσφυγες, υπερασπίζεται τον εαυτό της”. Το ζηλέψαμε εκείνο το βίντεο. Κι είπαμε με ένα τέτοιο να δηλώσουμε την ελληνική συμμετοχή στην ευρωπαϊκή αντιφασιστική καμπάνια “Η Αγκαλιά των Λαών”, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβρη από τη Χώρα των Βάσκων.

Πάνω σ’ αυτή την απλή ιδέα στήθηκε η πρωτοβουλία “Για Χίλιους Λόγους, Με Χίλιους Τρόπους”: να πάρει το λόγο ο κόσμος που απειλείται από την Ακροδεξιά, που αγωνίζεται ενάντια στο φασισμό και τους φασίστες, που δουλεύει καθημερινά για να φτιάξει αντισώματα στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την πατριαρχία, τη λατρεία της δύναμης.

Χρειαζόμαστε τα αντισώματα αυτά, γιατί οι φασιστικές ιδέες συναντιούνται εδώ και καιρό μ’ αυτό που μάθαμε να λέμε “Ακραίο Κέντρο”. Επιδρούν στην κυβερνητική πολιτική. Φτιάχνουν συλλαλητήρια “για τη Μακεδονία’, πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων, λεξιλόγια και τρόπους της καθημερινότητας.

Στο βίντεο που φτιάξαμε είναι σαφές: δεν παίζουν μόνοι τους. Ο κόσμος της αλληλεγγύης είναι καθημερινά παρών: στο σχολείο, στη γειτονιά, στους χώρους δουλειάς, στο γήπεδο, στα μέσα ενημέρωσης και το ίντερνετ, στο δρόμο, στο πανεπιστήμιο, στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Για χίλιους λόγους, με χίλιους τρόπους, σήμερα και αύριο είναι μόνο η αρχή.

Αν θέλετε να μεγαλώσει η “Αγκαλιά”, διαδώστε το βίντεο όπου μπορείτε και υπογράψτε τη διακήρυξη της καμπάνιας 1000logoi1000tropoi@gmail.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]