Η ιστορία του μικρού Jay Beatty, είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Μετά και το βίντεο που έχει γίνει viral και δείχνει τον μικρό Jay να πανηγυρίζει το γκολ της εθνικής μας ομάδας σαν να ήταν γκολ της Σέλτικ, δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook (O JAY PAEI Mundial) που «ζητάει» από την ΕΠΟ να κάνει το χατίρι στον πιτσιρικά και να τον στείλει στη Βραζιλία για να παρακολουθήσει το ματς με την Κόστα Ρίκα από κοντά πανηγυρίζοντας για τον αγαπημένο του, Γιώργο Σαμαρά.

Ο Έλληνας επιθετικός είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια για το ήθος του μέσα και έξω από τα γήπεδα, αλλά από την τελευταία αγωνιστική του σκωτσέζικου πρωταθλήματος που μας πέρασε, μέχρι σήμερα, μας έχει συγκινήσει με διάφορες πράξεις του.

Η αρχή έγινε πριν λίγο καιρό. Ο Σαμαράς, στη φιέστα της κατάκτησης του τίτλου από την Σέλτικ, παίρνει στην αγκαλιά του τον μικρό Jay και περιφέρεται μαζί του μέσα στο γήπεδο, με τον μικρό να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά του.


Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο πρώην επιθετικός της Σέλτικ, πριν πανηγυρίσει την πρόκριση με τους συμπαίκτες του, έδωσε κουράγιο στον τερματοφύλακα της Ακτής, Μπουμπακάρ Μπάρι.

Λίγες ώρες μετά, έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, το video που δείχνει τον θαυμαστή του Γιώργου Σαμαρά, Jay Beatty, να πανηγυρίζει το γκολ του Έλληνα άσου σαν να το είχε πετύχει είτε η ομάδα του είτε η δική του εθνική ομάδα, φορώντας παράλληλα τη φανέλα της εθνικής μας ομάδας.

Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι τόσο γνωστό όσο όλα τα παραπάνω, είναι ότι ο Σαμαράς γνώριζε τον Jay, πολύ καιρό πριν τον πρώτο βίντεο. Απόδειξη το παρακάτω  βίντεο που δείχνει τον Jay μες στο πούλμαν της Σέλτικ, δίπλα στον Σαμαρά στις 16/7/2013.

Εκτός από όλα αυτά όμως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής της εθνικής μας, μίλησε για τη σχέση του με τον μικρό θαυμαστή του. Μεταξύ άλλων, άφησε να φανεί, ότι αυτά που κάνει του φαίνονται αυτονόητα και δεν πιστεύει ότι έχει κάνει κάτι τρομερό. Περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

Όλα αυτά, συγκίνησαν όλους τους Έλληνες και όχι μόνο και κάποιος ή κάποιοι από αυτούς, πήραν την πρωτοβουλία να φτιάξουν μια σελίδα στο Facebook (O JAY PAEI Mundial) για να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα likes με στόχο να κινητοποιηθεί η ΕΠΟ και να στείλει με δικά της έξοδα τον μικρό Jay να δει την εθνική μας και τον Γιώργο Σαμαρά από κοντά στο ματς με την Κόστα Ρίκα.

Με όλους αυτούς τους τρόπους, ο Γιώργος Σαμαράς, μας αποδεικνύει συνέχεια και με κάθε τρόπο, πως εκτός από πολύ καλός ποδοσφαιριστής είναι και μεγάλος άνθρωπος. Σε ευχαριστούμε. Όχι μόνο για το γκολ, αλλά και για όλα τα άλλα που μας προσφέρεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]