Ο Γάλλος Γκιγιόμ Γκαλιέν γράφει έναν κωμικό μονόλογο – show και τον αφιερώνει στη μητέρα του. Τελικός του στόχος είναι να της πει… κάτι. Κάτι που εκείνη φαίνεται να έχει παρεξηγήσει.

Μέσα από τον μονόλογο μαθαίνουμε τις περιπέτειες του Γκιγιόμ στον δρόμο αναζήτησης της σεξουαλικής του ταυτότητας και, με άξονα αυτό, γενικότερα της προσωπικότητάς του. Μέσα από την κωμικότητα προκύπτει η δυσκολία που αντιμετωπίζει κανείς όταν αποφασίζει να απογαλακτιστεί, να χτίσει μια προσωπικότητα φεύγοντας από την οικογένεια και την επιρροή της και να ορίσει ο ίδιος τη ζωή που θέλει να ζήσει. “Αν φυσικά τα καταφέρει…” όπως λέει και το σημείωμα της σκηνοθέτιδας Μαριάννας Κάλμπαρη.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθέτησε την παράσταση για το περσινό Low Budjet Festival και την επαναλαμβάνει φέτος για περιορισμένες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Με το προσωπικό της ευφάνταστο στίγμα πάντα εμφανές και τον πολύ ταλαντούχο Βασίλη Μαυρογεωργίου στον ρόλο του Γκιγιόμ, η παράσταση απογειώνεται προσφέροντας άφθονο γέλιο αλλά και τις απαραίτητες συναισθηματικές ρωγμές. Ο θεατής φεύγει γεμάτος από τον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του ιδρύματος. Τον Βασίλη Μαυρογεωργίου πλαισιώνουν ιδανικά τέσσερις ακόμη ηθοποιοί βοηθώντας με ευρηματικούς τρόπους την εξέλιξη της ιστορίας.

Ο λόγος που πρέπει να δει κανείς αυτή την παράσταση είναι γιατί η ελληνική οικογένεια ασκεί τεράστια επιρροή στα παιδιά της σε βαθμό ασφυξίας και παθογένειας και αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο οι έλληνες συγγραφείς άρχισαν να καταπιάνονται μόνο τα τελευταία χρόνια. Και το σίγουρο είναι ότι κάτι έχει να πει σε όλους μας.

Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική Επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη

Φωτογραφίες: Διαμαντής Καραναστάσης

Παίζει: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Και η ομάδα «ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ»: Φωτεινή Αθερίδου, Στέλιος Δημόπουλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος & Κώστας Σιλβέστρος

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418550

Παραστάσεις : 5/10-3/11, Πέμ.-Κυρ.: 9.30 μ.μ. (Υπόγειο Γκαράζ)
Εισιτήρια : 10 €

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]