Γίνεται να είσαι διεθνής ποδοσφαιριστής και να μην σε ενδιαφέρει αν θα κατακτήσεις ποτέ κάποιο τρόπαιο στην καριέρα σου; Στην περίπτωση των Γιόνας Γκουτιέρες και Φραντσέσκο Ατσέρμπι γίνεται. Για τον εξής απλούστατο λόγο. Όταν έχεις νικήσει τον καρκίνο και μάλιστα, δις, τότε το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί όταν επιστρέψεις στα γήπεδα είναι το αν θα κερδίσεις κάποιον τίτλο.

Οι δυο τους δεν έχουν πολλά κοινά στοιχεία, πέρα από το ότι είναι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Πιθανότατα να μην έχουν βρεθεί ποτέ αντίπαλοι και δεν γνωρίζουν καν ο ένας τον άλλον. Το μοναδικό κοινό τους, στην αρχή ήταν αρνητικό, αλλά στο σήμερα είναι το πιο θετικό πράγμα στη ζωή. Και οι δύο βγήκαν νικητές απέναντι στον καρκίνο και όχι μόνο θα ξαναπαίξουν ή ξαναπαίζουν ποδόσφαιρο, αλλά ο Ατσέρμπι πριν από λίγες μέρες φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας.

Γιόνας Γκουτιέρες
Τον Σεπτέμβριο, σε συνέντευξή του στο TyC Sports της Αργεντινής, ο Γκουτιέρες, παίχτης της Νιουκάστλ αποκάλυψε τα εξής: «Την περασμένη σεζόν, ανακάλυψα έναν όγκο στον αριστερό μου όρχι. Όταν έμαθα ότι ήταν καρκίνος, πήγα σπίτι κλαίγοντας με λυγμούς. Είναι ο δυσκολότερος αγώνας που έπρεπε να δώσω ποτέ μου.

Έφυγα κατευθείαν για την Αργεντινή, παρά το γεγονός ότι είχα συμβόλαιο με την Νιουκάστλ. Ήξερα τις συνέπειες, αλλά δεν με ενδιέφερε. Η υγεία είναι πιο σημαντική από τα λεφτά και έπρεπε να αρχίσω άμεσα χημειοθεραπείες».

jonas_meta

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον αντιεπαγγελματικό και απάνθρωπο τρόπο που του φέρθηκαν οι άνθρωποι της Νιουκάστλ και ειδικότερα ο προπονητής του, Άλαν Πάρντιου: «Έκανα την επέμβαση στην Αργεντινή, αφαίρεσα τον αριστερό μου όρχι και μόλις επέστρεψα στην Αγγλία, μου είπαν να ψάξω για άλλη ομάδα».

jonas_welcome

Ο ίδιος ο Άλαν Πάρντιου, δήλωσε χωρίς καμία ντροπή πριν από λίγες μέρες, όταν και ανακοινώθηκε ότι ο Γκουτιέρες νίκησε για δεύτερη φορά τον καρκίνο: «Ήταν μία καθαρά ποδοσφαιρική απόφαση. Δύσκολη, αλλά κάποιος έπρεπε να την πάρει. Προφανώς δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Θέλω να είναι σίγουρος ότι ήταν μια καθαρά επαγγελματική απόφαση».

Φραντσέσκο Ατσέρμπι
Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι έμαθε ότι έχει καρκίνο στους όρχεις, τον Ιούνιο του 2013. Ενώ αρχικά φάνηκε ότι είχε ξεπεράσει μια για πάντα το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε, τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους, ενημερώθηκε από τους γιατρούς του πως τα άσχημα νέα επέστρεψαν. Αυτό όχι μόνο δεν τον πτόησε, αλλά τον έκανε ακόμα πιο δυνατό. Ξεπέρασε το πρόβλημα για δεύτερη φορά και από την αρχή της σεζόν έχει μια γεμάτη χρονιά με τα χρώματα της Σασουόλο. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα φόρεσε και τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας σε φιλικό αγώνα απέναντι στην Αλβανία.

acerbi_prin

«Με όλα αυτά που έχω περάσει, είμαι σίγουρα περήφανος και ευτυχισμένος, αλλά έχω κι άλλους στόχους και όταν τους πετύχω θα μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Δεν θα τους αποκαλύψω όμως. Τους κρατάω για μένα.

Αν θες να πετύχεις τους στόχους σου στη ζωή, πρέπει να το έχεις μέσα σου και να έχεις τη ‘δίψα’ να κερδίζεις. Αν δεν το έχεις, είσαι χαμένος από χέρι», είπε ο Ιταλός αμυντικός μετά το ματς με την Αλβανία.

acerbi_meta

Ό,τι και να τους πει από εδώ και πέρα οποιοσδήποτε Πάρντιου, από το ένα αυτί θα μπαίνει από το άλλο θα βγαίνει. Δεν θα έχουν άγχος σε κανένα παιχνίδι και θα χαίρονται απλά και μόνο που παίζουν ξανά. Έτσι κι αλλιώς, το σημαντικότερο και δυσκολότερο παιχνίδι της ζωής τους, το έχουν κερδίσει και μάλιστα δύο φορές.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]