Τον δικό του τρόπο για να διαμαρτυρηθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ και των όσων συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ διάλεξε ο ολυμπιονίκης Ρέις Ίμποντεν.

Ο 26χρονος πρωταθλητής της ξιφασκίας κέρδισε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες που διεξάγονται στο Περού.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της χώρας του, όμως, επέλεξε να γονατίσει εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του στο πιο υψηλό επίπεδο.

«Πρέπει απαιτήσουμε αλλαγές. Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τις ΗΠΑ στους Παναμερικανικούς Αγώνες και να κερδίζω ένα χρυσό και ένα χάλκινο. Η περηφάνια μου, όμως, έχει πληγωθεί από τα πολλά προβλήματα της χώρας που αγαπώ τόσο πολύ. Ρατσισμός, ελλιπής έλεγχος της οπλοκατοχής, κακομεταχείριση μεταναστών και ένας πρόεδρος που σπέρνει μίσος βρίσκονται στην κορυφή μίας μεγάλης λίστας. Διαλέγω να θυσιάσω τη στιγμή που στην κορυφή του βάθρου για να στρέψω την προσοχή σε ζητήματα που πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Συνιστώ και σε άλλους να διαλέξουν τον δικό τους τρόπο αλλαγής» έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter.

 

Φυσικά, η κίνηση του Ίμποντεν έφερε στο μυαλό όλων μια από τις πιο εμβληματικές στιγμές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον Οκτώβριο του 1968, οι Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος, που είχαν κατακτήσει το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στα 200 μέτρα σήκωσαν ψηλά τις γροθιές τους φορώντας ένα μαύρο γάντι για να διαμαρτυρηθούν κατά του ρατσισμού και υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας των μαύρων στις ΗΠΑ.

*Από την efsyn

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]