Το Συμβούλιο Γυναικών της Βοριανατολικής Συρίας καλεί όλες τις γυναίκες να κινητοποιηθούν. Τις καλεί να συμμετάσχουν στην διεθνή ημέρα δράσης της 12ης Οκτωβρίου με την δέσμευση να σταματήσουν την εισβολή της Τουρκίας στη Βόρειοανατολική Συρία και να νικήσει τον φασισμό και την πατριαρχία παγκοσμίως.

Το Συμβούλιο Γυναικών της Βοριανατολικής Συρίας εξέδωσε ανακοίνωση «στη μέση του πολέμου που επιβλήθηκε στην πατρίδα μας από το τουρκικό κράτος. Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Έχουμε γίνει μάρτυρες πως οι μητέρες στις γειτονιές μας έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των τουρικών βομβαρδισμών την ώρα που βγαίνουν από τα σπίτια τους για να πάρουν ψωμί για τις οικογένειές τους. Πως η έκρηξη ναοτϊκής χειροβομβίδας θρυμμάτισε το πόδι της 7χρονης Σάρα και σκότωσε τον δωδεκάχρονο αδελφό της Μοχάμεντ. Βλέπουμε τις γειτονιές και τις εκκλησίες των χριστιανών να βομβαρδίζονται και τις/τους χριστιανές/ους αδελφές και αδελφούς μας των οποίων οι γονείς επιβίωσαν της γενοκτονίας του 1915 να σκοτώνονται τώρα από τον στρατό της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του Ερντογάν.

«Βλέπουμε πως οι γειτονιές μας, τα χωριά μας, τα σχολεία μας, τα νοσοκομεία μας και την πολιτιστική κληρονομιά των Κούρδων, Γιεζίντι, Αράβων, Σύρων, Αρμένιων, Τσετσένων, Κιρκασίων, Τουρκμένων και άλλων πολιτισμών που ζουν εδώ στοχοποιούνται από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς. Βλέπουμε πως χιλιάδες οικογένειες εξανγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο. Όσο παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα της εμπλοκής της επιχείρησης εθνοκάθαρσης της Τουρκίας, την ίδια ώρα βλέπουμε την γενναία αντίσταση γυναικών, αντρών και νέων ανθρώπων που υψώνουν τις φωνές τους και υπερασπίζονται τη γή τους και την αξιοπρέπειά τους. Για τρεις ημέρες αγωνιστές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων-SDF μαζί με τις κουρδικές πολιτοφυλακές YPJ και YPG μάχονται με επιτυχία στο μέτωπο για να εμποδίσουν την εισβολή της Τουρκίας και τις σφαγές. Οι γυναίκες και άνθρωποι όλων των ηλικιών είναι μέρος όλων των τομέων της αντίστασης  που υπερασπίζεται την ανθρωπότητα και τις αρχές και τις αξίες της επανάστασης των γυναικών στη Ροτζάβα.

Το Συμβούλιο των Γυναικών ζητά:

-Να σταματήσει τώρα η εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην βορειοανατολική Συρία

-Να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας για την προστασία των ανθρωπινων ζωών στην βορειανατολική Συρία

-Να αποφευχθούν περαιτέρω εγκλήματα πολέμου και εθνοκάθαρσης από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, τον ISIS, την El Nusra και άλλων τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις

-Να ενισχυθεί η καταδίκη όλων των εγκλημάτων πολέμου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο

-Να σταματήσει η πώληση όπλων στηνΤουρκία

-Να επιβληθούν πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

-Να γίνουν βήματα για να βρεθεί πολιτική λύση στην συριακή κρίση, με την αντιπροσώπευση και τη συμμετοχή όλων των διαφορετικών εθνικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών κοινοτήτων στη Συρία

Μετάφραση-απόδοση από anfenglishmobile.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]