Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» οι γονείς του Νίκου Ρωμανού και του Γιάννη Μιχαηλίδη.

«Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιων αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή;»

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και θα είναι οι μόνοι υπαίτιοι για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα», ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων ο πατέρας του Ρωμανού στο κείμενο στήριξης που διάβασε για το γιο του.

Το αίτημά του στήριξαν μεταξύ άλλων οι γιατροί του νοσοκομείου Γεννηματά, οι οποίοι τον έχουν υπό την επίβλεψή τους, ο Πέτρος Δαμιανός εκπαιδευτικός-διευθυντής του γυμνασίου – λυκείου των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα, η καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Παρίσι Νατάσα Τσουκαλα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

*Στις 6 το απόγευμα, καλείται πορεία αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό στο Μοναστηράκι, καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]