Ελεύθερος είναι εδώ και δύο μήνες ο Χρ. Στεργιόπουλος, ένας εκ των καταδικασθέντων για τη δολοφονία του Λουκμάν Σαχζάντ τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, όπως προέκυψε από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε σήμερα για την πράξη της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι έχει αποφυλακιστεί για την ποινή 20 ετών που του έχει επιβληθεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς έχει εκτίσει 6 έτη και 4 μήνες, ενώ εργαζόταν μέσα στη φυλακή. Συνέχισε με την ίδια υπερασπιστική γραμμή ότι δηλαδή ο Λουκμάν Σαχζάντ τους προκάλεσε με το ποδήλατό του.

Ο Χρ. Στεργιόπουλος υποστήριξε πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ούτε υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του, επισημαίνοντας ότι τα φυλλάδια που είχαν βρεθεί στο σπίτι του συγκατηγορουμένου του Λιακόπουλου ήταν προεκλογικά και οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τα πάρει. «Δεν έχω καμία σχέση, δεν έχει βρεθεί τίποτα πάνω μου, δεν υπάρχω πουθενά, σε καμία φωτογραφία, ούτε τα στοιχεία μου πουθενά καταγεγραμμένα, τίποτα απολύτως» ανέφερε.

Σχετικά με τη στιγμή της δολοφονίας ο Χρ. Στεργιόπουλος έκανε λόγο για «ένα περιστατικό της στιγμής, μια παρεξήγηση που δυστυχώς κατέληξε όπως κατέληξε» με την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να σχολιάζει: «Αλίμονο αν μια παρεξήγηση καταλήγει έτσι». Περιγράφοντας το φονικό, ο κατηγορούμενος επανέλαβε όσα και στο Μικτό Δικαστήριο υποστηρίζοντας το θύμα τους έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατο, ενώ επέρριψε ευθύνες στον νεαρό Αφγανό προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου. Στην ερώτηση δε της προέδρου, γιατί ο κατηγορούμενος κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με ένα μαχαίρι με μία μηχανή χωρίς πινακίδες, εκείνος απάντησε: «ήταν λάθος μου».

Πρόεδρος: «Όταν πλησιάσατε και χτυπήσατε 6 φορές σε τι κατάσταση ήταν;»

Κατηγορούμενος: «Εκείνη τη στιγμή τον άφησε και προχώρησε και έφυγε, μετά θεωρήσαμε ότι είναι καλά και φύγαμε.»

Πρόεδρος: «Αυτό το θεωρήσατε ότι είναι καλά;»

Κατηγορούμενος: «Τον είδα να περπατάει. Τα τραύματα που έκανα εγώ, έτσι κι αλλιώς ήταν ελαφρά, έτσι, για να τον ενοχλήσουν μόνο.»

Πρόεδρος: «Σκεφθήκατε αν εκείνος είχε ανάγκη να καλέσετε ασθενοφόρο; Θα μου πείτε, πώς να καλέσετε ασθενοφόρο, όταν λειτουργήσατε έτσι;»

Κατηγορούμενος: «Κυρία πρόεδρε, δε θέλαμε να το κάνουμε, αν θέλαμε θα είχαμε εξαφανιστεί πολύ πιο εύκολα, δε θα πηγαίναμε στο Σύνταγμα.»

Πρόεδρος: «Δε θέλατε να το κάνετε; Και τι θέλατε; Τι επιδιώκατε;»

Κατηγορούμενος: «Εγώ να τον απεγκλωβίσω…»

Πρόεδρος: «Για ποιο λόγο κατέβηκε;»

Κατηγορούμενος: «Κατέβηκε πρώτα το θύμα και μετά κατέβηκε και ο συγκατηγορούμενος (…)»

Εισαγγελέας: «Θέλετε να πείτε ότι σας προκάλεσε;»

Κατηγορούμενος: «Με τη συμπεριφορά του, ναι, αυτό πιστεύω, με τη συμπεριφορά του.»

Πρόεδρος: «Επειδή πέταξε το ποδήλατο;»

Κατηγορούμενος: «Ναι, αυτό εννοώ.»

Εισαγγελέας: «Μα μας είπατε ότι υπήρχε χώρος να περάσετε.»

Κατηγορούμενος: «Το ποδήλατο ήταν μέσα στη μέση. Δεν κινούνταν όπως όλα τα ποδήλατα.»

Νωρίτερα, απολογήθηκε και ο Γ. Καλπιτζής για την εμπλοκή του στην επίθεση κατά του κοινωνικού χώρου «Συνεργείου», για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν βρισκόταν στην Ηλιούπολη εκεί η την ημέρα και απέδωσε το γεγονός ότι είδαν τις πινακίδες της μοτοσυκλέτας του είτε σε λάθος είτε οι πινακίδες, που είδαν μάρτυρας και αστυνομικός, ήταν πλαστές.

*Από το news247.gr

 

*Δες ακόμη:

Ένα τραγούδι για τον Σαχζάτ Λουκμάν

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]