Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για τη φύτευση 915.000 δένδρων

Ποσό ύψους περίπου 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα αξιοποιηθεί για τη φύτευση δένδρων, συγκεντρώθηκε από τους Δανούς που προσέφεραν χρήματα στο πλαίσιο τηλεμαραθωνίου, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τους οργανωτές του ο πρώτος παγκοσμίως στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Για κάθε δωρεά, που ανερχόταν σε 20 κορόνες (2,7 ευρώ), θα φυτευτεί ένα δενδρύλλιο. Το ποσό που συγκεντρώθηκε κατά συνέπεια θα επιτρέψει τη φύτευση 914.233 δένδρων.

Το 20% των δωρεών εξάλλου θα διατεθεί για την προστασία υπαρχόντων δασών, στη Δανία και στο εξωτερικό.

Διακηρυγμένος στόχος του τηλεμαραθωνίου, που διεξήχθη σε ανοικτό πάρκο κοντά στην Κοπεγχάγη και μεταδόθηκε απευθείας από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ήταν να συγκεντρωθεί ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων κορόνων (2,7 εκατ. ευρώ), ώστε να φυτευτούν ένα εκατομμύριο δένδρα στη σκανδιναβική χώρα.

Η σκέψη ήταν να βρεθεί «ένας θετικός τρόπος να εμπνεύσουμε τον κόσμο, δείχνοντας ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με μια απλή χειρονομία» στον αγώνα «εναντίον της κλιματικής αλλαγής», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κιμ Νίλσεν, διευθυντής του ιδρύματος Growing Trees Network, που συμμετείχε στην προσπάθεια.

«Είναι η πρώτη φορά που μια τηλεοπτική εκπομπή φιλανθρωπικού χαρακτήρα επικεντρώνεται στην προβληματική για το περιβάλλον, είναι πολύ συναρπαστικό», σχολίασε ο ίδιος.

Το 83% των Δανών θεωρεί ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί «πολύ σοβαρό πρόβλημα», κατέδειξε έρευνα ευρωπαϊκών θεσμών που είχε δημοσιοποιηθεί τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με ειδικούς, η μαζική αναδάσωση θα μπορούσε να επιτρέψει να μειωθεί σημαντικά η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Αυτό «το ένα εκατομμύριο δέντρα σε παγκόσμια κλίμακα δεν είναι πολύ, αλλά η ιδέα είναι ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τι μπορεί να κάνει», τόνισε ο Νίλσεν.

Τα πρώτα δενδρύλλια σχεδιάζεται να φυτευτούν από τα τέλη Οκτωβρίου ως τα τέλη Νοεμβρίου σε προστατευόμενους χώρους που ανήκουν σε δήμους, στο δημόσιο και στην εκκλησία.

Στη μικρή σκανδιναβική χώρα η έκταση των δασών βρίσκεται σε διαρκή άνοδο από τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα. Τα δάση καλύπτουν το τρέχον διάστημα περί το 14% της επικράτειας του βασιλείου.

Πηγή: ΑΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]