Πάνοπλοι Τούρκοι αστυνομικοί εισέβαλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο διαμέρισμα της βραβευμένης Κούρδισσας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας, Nurcan Baysal, στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, εξαιτίας των αναρτήσεων της στα social media, στις οποίες ασκούσε κριτική στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία. Η ίδια η δημοσιογράφος καταγγέλλει την προσπάθεια της σύλληψής της, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε γιατί απουσιάζει στο εξωτερικό.

«Σήμερα στις 5 τα ξημερώματα, 30 με 40 πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι μου και με ζητούσαν. Αυτή τη στιγμή είμαι στο εξωτερικό και έτσι δεν συνελήφθη, αλλά τρομοκρατήθηκαν τα δύο παιδιά μου. Δεν υπάρχουν ίχνη ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Αλλά με όποιο κόστος, θα συνεχίσω τη μάχη μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη!», περιγράφει η ίδια.

«Στην Τουρκία καταπιέζουν βιαίως και προσπαθούν να κάνουν να σιγήσουν τα άτομα που ζητούν ειρήνη και μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εγώ είμαι απλά μία από αυτούς, τους χιλιάδες άλλους που έχουν φυλακιστεί. Η αδιαφορία μας σκοτώνει. Σας παρακαλώ να υψώσετε τη φωνή και να σταθείτε αλληλέγγυοι στη μάχη μας προτού να είναι πολύ αργά».

Από τις 9 Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές περισσότεροι από 200 άνθρωποι για επικριτικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]