Τη λιποθυμία δεκαπέντε φαντάρων στο στρατόπεδο της Θήβας, ύστερα από παρέλαση τριών ωρών με 40 βαθμούς κατόπιν εντολής του Διοικητή του στρατοπέδου, καταγγέλλει το δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.

Ακολουθεί η καταγγελία:

Παραλογισμός; Κτηνωδία; Απανθρωπιά; Όχι. Απλώς, ο Ταξίαρχος Διοικητής του ΚΕΠΒ κάνει καριέρα με το κόπο και τον ιδρώτα των Νεοσύλλεκτων φαντάρων.

Και η νέα πολιτική ηγεσία της ΝΔ στο Υπουργείο Άμυνας πρέπει να πείσει ότι είναι Αδίστακτη και αποφασισμένη να θυσιάσει την νεολαία στο βωμό του Ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα.

Για αυτό το λόγο είχαν ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΨΟΝΙ σήμερα (Δευτέρα 29/7/2019) τους εκατοντάδες φαντάρους που εκπαιδεύονται στο ΚΕΠΒ προκειμένου να σταλούν ως Μισθοφόροι τους στην Κύπρο, στο πλαίσιο της ΕΛΔΥΚ.

Τους είχαν λοιπόν τρεις (3) ώρες από τις 10.00 έως στις 13.00 μέσα στο καύσωνα, με 40 βαθμούς λιοπύρι να κάνουν Δοκιμαστικά Παρέλασης για την τελετή Ορκωμοσίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2/8/2019.

Για να «δείξουν έργο» στους μεγαλόσχημους και για να φλομώσουν στην Πολεμοκαπηλεία τις οικογένειες των φαντάρων τους έλιωσαν πραγματικά.

Αποτέλεσμα του κυνισμού τους ήταν να λιποθυμήσουν 15 φαντάροι.

Το πόσο αδίστακτοι και αποφασισμένοι είναι αποκαλύπτει το γεγονός ότι είχαν προβλέψει να παραβρίσκεται γιατρός ώστε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Ο γιατρός χρειάστηκε να παρέμβει ξανά και ξανά αλλά ο Διοικητής συνέχισε άσπλαχνα τα δοκιμαστικά της παρέλασης.

Έναν συνάδελφο μάλιστα χρειάστηκε να τον μεταφέρουν με φορείο!!!

Και πάλι όμως «δεν τρέχει μία»…

Σιγά να μην ενδιαφερθούν αυτοί για την υγεία και την ζωή μας….

Oπως είναι λογικό, με το που τελείωσαν οι παρελάσεις οι φαντάροι έτρεξαν στο ΚΨΜ αναζητώντας ένα μπουκαλάκι νερό να ξεδιψάσουν.

Εκεί τους περίμενε η συνέχεια του ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΑΨΟΝΙΟΥ από τον Ταξίαρχο Διοικητή.

Tο ΚΨΜ ήταν κλειστό.

Ο Διοικητής είχε φροντίσει να χώσει τους δύο φαντάρους που κάνουν χρέη ΚΨΜιτζή σε άλλες υπηρεσίες!

Ευτυχώς, λύση επιχείρησε να δώσει ο υπεύθυνος Αξιωματικός για το ΚΨΜ που με δική του πρωτοβουλία άνοιξε το ΚΨΜ και άρχισε να μοιράζει νερά στους φαντάρους.

Οι συνάδελφοι τονίζουν την Ανθρωπιά του καθώς ανάμεσα τους βρίσκονταν στρατιώτες που πριν από λίγες ώρες είχαν δώσει Αίμα. Σε αυτούς πρόσφερε χυμούς ή τους έκανε ακόμη και καφέ.
Οι συνάδελφοι καταγγέλλουν την Απαράδεκτη και επικίνδυνη συμπεριφορά της Διοίκησης στο ΚΕΠΒ.

Απαιτούν να βρίσκεται ΑΝΟΙΚΤΟ το ΚΨΜ όλες τις ώρες που προβλέπεται.

Δεν είναι δυνατόν τόσες εκατοντάδες άτομα να μένουν χωρίς νερό λόγω των άθλιων αυτών χειρισμών.

Επιτέλους, ο ΑΓΕΣ Καμπάς πρέπει να παρέμβει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Καταγγέλλουμε δημόσια τους Υπουργούς Άμυνας Παναγιωτόπουλο και Στεφανή που αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως Αναλώσιμους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]