Τι κι αν το δημοτικό συμβούλιο έβραζε από ρατσιστικές κραυγές. Συνταξιούχος μαία πήρε τον λόγο και αποδόμησε μέσα σε 286 δευτερόλεπτα την επιχειρηματολογία όσων γονιών στο Ωραιόκαστρο δεν θέλουν να δουν στα ίδια θρανία τα παιδιά τους και τα προσφυγόπουλα. Η συνταξιούχος, η οποία είχε υπάρξει επίσης μέλος της διοίκησης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, τόνισε ότι στην επαγγελματική της εμπειρία στα νοσοκομεία, όπου ο κίνδυνος μόλυνσης είναι αυξημένος, δεν υπήρξε ποτέ αυτού του είδους η… ανησυχία και ερμήνευσε πέρα από τα φασιστικά παραληρήματα, τη στάση πολλών γονιών ως αποτέλεσμα ημιμάθειας.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Για καλύτερη κατανόηση θα σας πω ότι είμαι συνταξιούχα μαία. Εργάστηκα για 25 χρόνια σε μια από τις καλύτερες κλινικές της Θεσσαλονίκης. Όλα όσα αναφέρθηκαν για τον κίνδυνο μόλυνσης  και της διάδοσης ασθενειών, να σας πω ότι λύνονται με… ένα καπάκι χλωρίνης σε έναν κουβά. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε σε αυτές τις εξαιρετικές ιδιωτικές κλινικές που χειρουργούνται και νοσηλεύονται άνθρωποι με σοβαρότατες ασθένειες όπως το AIDS -είχα την τιμή να νοσηλεύσω και να φροντίσω ανθρώπους που είχαν σοβαρά λοιμώδη νοσήματα και δεν αρνήθηκα ποτέ και σε κανέναν την παροχή υπηρεσιών, ούτε το δημοσιοποίησα ποτέ όπως οφείλει να κάνει ο κάθε επαγγελματίας στο χώρο της υγείας- όταν έφευγαν από το χώρο είτε χειρουργείο είτε τουαλέτα, είτε δωμάτιο, εκείνο που λέγαμε στην κ. Μαρία ήταν “κυρία Μαρία επιμελήσου λίγο με χλωρίνη” και βάζαμε άλλο άνθρωπο μέσα σε μισή ώρα. Για να καταλάβετε πως είναι μια ζωντανή επαγγελματική εμπειρία και πως είναι να καλλιεργείς το φόβο και τον τρόμο εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. Όχι μόνο αλλά και την ανοησία! Γιατί όταν δεν έχεις κριτήριο να δεις ένα σοβαρό πρόβλημα και καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα και σε παρασύρει η άγνοια ή η ημιμάθεια.

»Εκτός από κάποια παραληρήματα φασισμού και ρατσισμού που αφορούν μόνο κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους ευτυχώς. Εγώ εκείνο που διακρίνω είναι μια σοβαρή άγνοια αλλά και έγνοια για τα παιδιά και για το τι μέλλει γενέσθαι στα σχολεία. Υπάρχει μια δραματική κατάσταση και δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει. Υπάρχει μια δραματική κατάσταση σε όλα τα στρατόπεδα, όπως ανέφερε προηγούμενος ομιλητής. Ήμουν στην Ειδομένη μέχρι να κλείσει, πήγαινα επίσης στο Χέρσο και στα Διαβατά. Είναι άθλια η κατάσταση όχι μόνο σε ζητήματα στοιχειώδους υγιεινής, αλλά και ζητήματα και κοινωνικής συμπεριφοράς και αντιμετώπισης. Αλλά αυτό το πράγμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το αντιμετωπίσουμε έχοντας στο νου μας αυτό που είπε ο τελευταίος ομιλητής, ότι εάν κάνεις γκέτο το πρόβλημα που φοβάσαι ότι θα αντιμετωπίσεις θα έρθει να σε βρει στην πόρτα σου. Επομένως, θα πρέπει με ένα σοβαρό τρόπο, ό,τι απόφαση και να πάρει το δημοτικό συμβούλιο, είναι καταφανής η τάση και δεν νομίζω ότι μπορεί ένας άνθρωπος ο,τι και να καταθέσει να αλλάξει γνώμες, αλλά να λάβει υπ’ όψιν αυτό το πράγμα ότι το γκέτο μόνο επιδεινώνει το πρόβλημα, ούτε εντάσσει κόσμο, ούτε αμβλύνει αντιθέσεις, ούτε λύνει προβλήματα”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]