Έχει βιώσει στο πετσί του όσο λίγοι τα πολυσυζητημένα και για πολλά χρόνια άλυτα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο του μπάσκετ. Το χρώμα του χρήματος το έβλεπε σπάνια, ενώ όπως μας ομολόγησε στον 3-point, όταν ακόμα φορούσε τη φανέλα με τον δικέφαλο, δεν είχαν ούτε νερό στην προπόνηση!

Ο λόγος για τον άλλοτε αρχηγό του Αιγάλεω και νυν άσο του Ρεθύμνου, Αβραάμ Καλλινικίδη. Ο έμπειρος φόργουορντ μας μίλησε για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, τις δύσκολες ημέρες που πέρασε στην ΑΕΚ, για το μυστικό που κρύβεται πίσω από την μετακίνηση του στην κρητική ομάδα αλλά και για το συμβάν που συγκλόνισε τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη τη χώρα!

Mετά από πολλά χρόνια καριέρας στην Αθήνα, ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν στην απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου στην επαρχία και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο;

«Η αλήθεια είναι πως δεν είχα πολλές επιλογές. Περίμενα την ΑΕΚ, μήπως παραμείνω στην ομάδα, αλλά η κατάσταση δεν ξεκαθάρισε και εξέτασα τις υπόλοιπες προοπτικές που υπήρχαν. Το Ρέθυμνο μου έκανε μία πολύ καλή πρόταση και την αποδέχτηκα διότι πρόκειται για μία ομάδα που βασίζεται την καλή της οργάνωση, βασίζεται πάνω σε γερά θεμέλια, στοιχεία τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά για μένα».

Τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας στου στο Αιγάλεω, όσο και κατά την περίοδο που βρισκόσουν στην ΑΕΚ, ήρθες αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα. Νιώθεις πως επιτέλους μπορείς να εργαστείς υπό ένα καθεστώς ηρεμίας;
«Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι καλύτερα, τουλάχιστον σε σχέση με τα όσα αφορούν τα ζητήματα εκτός γηπέδου. Δεν υπάρχει αυτό το άγχος, που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι από εμάς. Φυσικά υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι κάτι αναπόφευκτο σε επίπεδο πρωταθλητισμού».

Στο Ρέθυμνο έχεις συμπαίκτες και πάλι τους Παπανικολάου-Δορκοφίκη. Συνέβαλε η παρουσία τους, στην απόφαση σου να συνεχίσεις εκεί την καριέρα σου;

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι θα ερχόντουσαν και τα παιδιά. Μιλάγαμε κιόλας για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και ήταν μία απόφαση, που θεωρώ σωστά πράξαμε και πήραμε. Ουσιαστικά όμως ο βασικός λόγος που ήρθα στο Ρέθυμνο είναι άλλος και ελάχιστοι τον γνωρίζουν! Ο λόγος είναι ότι παίζει στην ομάδα και είναι αρχηγός της ο Γιώργος Κούμουλος, ο οποίος είναι κολλητός μου! Μαζί ξεκινήσαμε να παίζουμε μπάσκετ, στην ίδια γειτονία και θεώρησα πως είναι μία καλή ευκαιρία να είμαστε και πάλι συμπαίκτες. Ίσως να μην μας δινόταν αυτή η δυνατότητα στο μέλλον. Η παρουσία του λοιπόν έπαιξε καταλυτικής σημασίας ρόλο στο να κατηφορίσω προς την Κρήτη».

Φαντάζομαι ότι από την ΑΕΚ σου οφείλονται αρκετά χρήματα. Ποιες πρόκειται  να είναι οι ενέργειες σου; Θα τα διεκδικήσεις;
«Κοίταξε, δεν είμαι κάποιος παίκτης, ο οποίος έχει βγάλει τρελά λεφτά. Τα χρειάζομαι αυτά που μου οφείλονται και τα έχω δουλέψει… Έχω υπολογίσει πάνω σε αυτά, αλλά για την ώρα δεν θεωρώ πως πρέπει να προχωρήσω σε κάποια κίνηση. Θα περιμένω λίγο καιρό, να σταθεί και η ομάδα στα πόδια της».


Φαίνεται πάντως, ότι αγαπάς και πονάς την ομάδα…

«Φυσικά και την αγαπάω και την πονάω! Ονειρευόμουν πολλά χρόνια να αγωνιστώ σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Δυστυχώς η θητεία μου σε αυτή συνέπεσε με μία πολύ κακή συγκυρία, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι νοιάζομαι γι΄ αυτή και χαίρομαι που τώρα στην Α2 τα πάει καλά. Μακάρι να επιστρέψει σύντομα στην Α1».

Η περυσινή χρονιά ήταν ομολογουμένως πάρα πολύ δύσκολη. Σου έχει μείνει ως η πιο πικρή γεύση που είχες στην καριέρα σου;
«Η αλήθεια είναι πως ναι… Ανεξαρτήτως των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίσαμε, δηλαδή σε σημείο να μην έχουμε νερό στην προπόνηση, επειδή κανείς δεν έβαλε 10 ευρώ για ν πάρουμε μερικά μπουκαλάκια, στεναχωριέμαι διότι θα κοιτάζει κάποιος ίσως σε λίγα χρόνια τη σύνθεση της ΑΕΚ που έπεσε στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της και θα βλέπει και το όνομα του Καλλινικίδη».

Οι στόχοι σας με το Ρέθυμνο ποιοι είναι;
«Σίγουρα να μην υποβιβαστούμε!(γέλια)

Εσύ, ο Νίκος και ο Περικλής το βλέπετε κατά κάποιο τρόπο σαν εξιλέωση το να πετύχετε την παραμονή της ομάδας;
«Όχι δεν το βλέπουμε έτσι, διότι καταρχάς δεν είμαστε στην ίδια ομάδα! Ξέρουμε και το πιστεύουμε ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλό μπάσκετ. Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν έχουμε ξοφλήσει και ότι υπό κανονικές συνθήκες μπορούμε να αποδώσουμε καλά. ..»

Έχεις μετανιώσει ποτέ για κάποια σου επιλογή;
«Θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν έχω μετανιώσει. Σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Να είχα δουλέψει κάτι διαφορετικά και να είχα βελτιωθεί περισσότερο. Αλλά νιώθω ικανοποιημένος από τα όσα έχω καταφέρει μέχρι τώρα…»

Θα ήθελα να σε ρωτήσω για ένα θέμα, το οποίο τελευταία απασχολεί την κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά και έχει σοκάρει όλη την Ελλάδα. Αναφέρομαι στην πρόσφατη αποκάλυψη ότι ένας καθηγητής μπάσκετ κατηγορείται για παιδεραστία. Εσύ πως το βίωσες όλο αυτό;
«Πρόκειται για μία μικρή επαρχιακή πόλη, στην οποία γνωρίζονται όλοι. Έχει προκαλέσει προφανώς μεγάλο σοκ, διότι τα θύματα είναι πολλά. Σίγουρα λοιπόν, ήταν κάτι που μας επηρέασε όλους και έδειξε ότι ένας άνθρωπος είναι ικανός για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Προφανώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπήκε στο χώρο του μπάσκετ για άλλους λόγους… Εμείς από την πλευρά μας αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε πως στον αθλητισμό υπάρχουν σωστά πρότυπα και ότι αυτός ήταν η εξαίρεση».

Ο κόσμος πάντως σας έχει αγκαλιάσει…

«Είναι αλήθεια αυτό, γεμίζει το γήπεδο, μας στηρίζει και νομίζω ότι χρειαζόταν μία ομάδα η πόλη που να εκπροσωπείται στην πρώτη κατηγορία».

Θα ήθελα να μου κάνεις και ένα σχόλιο για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο…
«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο Πανιώνιος έχει βρει τρομερό ρυθμό, μετρά 6 συνεχόμενες νίκες και έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ. Έχει βρει ο καθένας το ρόλο τους και αποδίδουν εξαιρετικά. Αν θέλουμε να έχουμε τύχη, θα πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο, όσα έχουμε δουλέψει».


Το φετινό πρωτάθλημα, μοιάζει να είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες χρονιές. Μήπως τελικά αλλάζει κάτι προς το καλύτερο;

«Δυστυχώς το πρωτάθλημα έχει γίνει πιο ανταγωνιστικό, όχι επειδή όλοι έγιναν καλύτεροι, αλλά επειδή οι περισσότεροι έγιναν χειρότεροι. Υπάρχει βέβαια ακόμα διαφορά με τους Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό και τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά από την 3η θέση και κάτω ο ανταγωνισμός είναι ακόμα μεγαλύτερος… Δεν ξέρω πως θα πάνε τα πράγματα, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάθε χρονιά τα πράγματα γίνονται χειρότερα».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]