Στις 20 Φεβρουαρίου, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς σε έναν τελικό που φυσιολογικά θα έπρεπε ο κάθε “υγιής” φίλαθλος να αναμένει με ανυπονησία. Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τρίτη συνεχομένη φορά στον θεσμό του Κυπέλλου και η λογική λέει ότι θα προσφέρουν νέες συγκινήσεις και νέους λόγους για να περάσει η σπυριάρα και πάλι στο επίκεντρο!

Η λαχτάρα όμως για το μεγάλο ντέρμπι συνοδεύεται τις τελευταίες ημέρες από το “Αντε να τελειώνουμε, μην πάθουμε καμιά…”Και μπορεί να αποφεύγω την μιζέρια όπως ο διάολος το λιβάνι, όμως η θεατρική παράσταση που έχουν άρτια στήσει τις τελευταίες ημέρες οι διοικήσεις των δύο ομάδων, ο Γιώργος Βασιλακόπουλός και η ΕΟΚ φαίνεται να περνά στα ψιλά για πολλοστή φορά.

Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Η πρώτη σύσκεψη μεταξύ του πρόεδρου της Fiba Europe(Γιώργου Βασιλακόπουλου) και των διοικούντων των δύο αιωνίων πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του τρέχοντος φυσικά έτους. Πέραν της δήλωσης αγάπης που έκανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος για τον Σωκράτη Κοκκάλη και που τράβηξε την προσοχή της κοινή γνώμης, το ζουμί της υπόθεσης βρισκόταν στο λιγότερο εμπορικό σκέλος της συζήτησης.

Αρχική πρόθεση του κ. Βασιλακόπουλου ήταν τα εισιτήρια να δοθούν ονομαστικά μέσω της ΕΟΚ, χωρίς οι οπαδοί να χωριστούν σε στρατόπεδα και το γήπεδο είτε του ΣΕΦ είτε του ΟΑΚΑ να είναι πραγματικά γεμάτο. Οι διοικήσεις των δύο ομάδων αρνήθηκαν θεωρώντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, κάτι που βέβαια προκάλεσε τις αντιδράσεις του πρώτου. Τόνισε χαρακτηριστικά πως θα πρέπει μάλιστα να μοιραστούν αυτά μέσω της ΕΟΚ και όχι των ΚΑΕ, οι οποίες γνωρίζουν άριστα τους χούλιγκαν με τα μικρά τους ονόματα! Παρατήρηση: 1)Eχουμε μία πρόταση η οποία φαινομενικά μοιάζει υγιής, ουσιαστικά ομως πέφτει στο τραπέζι για να πέσει. Την ίδια ώρα ο… ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ κατηγορεί έμμεσαν πλην σαφώς τους διοικούντες των δύο ομάδων για πάρτι χούλιγκαν εν γνώσει τους και έμμεσης βοήθειας τους…

Η συνέχεια παρέμεινε ενδιαφέρουσα, καθώς η πρόταση του ΠΣΑΚ περί παρουσίας μόνο παιδιών στον τελικό στις 27/2 μέσω ανακοίνωσης, υιοθετηθήκε από τον κ. Βασιλακόπουλο, και έτυχε της θετικής αποδοχής και των δύο ομάδων. Το μόνο που έμενε ήταν να καθοριστεί ο αριθμός των προσκλήσεων και σε ποια σχολεία θα δοθούν…

Νέα σύσκεψη λοιπόν στις 4 Φεβρουαρίου με την αστυνομία να ανάμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή και να τα φέρνει εκ νέου όλα τούμπα! Αρνήθηκε τη διάθεση των προσκλήσεων μόνο σε μαθητές γυμνασίων και δημοτικού, καθώς εύκολα αυτές μπορούν να πωληθούν σε τρίτους, ενώ παράλληλα οι καθηγητές αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη της επίβλεψης της όλης διαδικασίας…Τέλος υπήρχε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα με τη ΔΟΥ λόγω του ότι θα δίνονταν ειδικές προσκλήσεις και δεν θα σφραγίζονταν εισιτήρια. Παρατήρηση:1)Θα μπορούσαν να δοθούν τα εισιτήρια στα παιδάκια που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα και κατόπιν ελέγχου να μπουν στο γήπεδο. 2) Εφόσον η επίσκεψη στο γήπεδο γίνεται σε εκπαιδευτικό πλαίσιο, οι καθηγητές οφείλουν να δώσουν το παρών κανονικά, ποιοι οι λόγοι της αρνησής τους;

Η επιλογή να δοθούν τα εισιτήρια μέσω των ΚΑΕ απορρίφθηκε… μεμιάς από την αστυνομία λόγω της άρνησης της ΚΑΕ Παναθηναίκός να αναλάβει την ευθύνη για το που θα καταλήξουν τα εισιτηρία κάτι που ουσιαστικά φανερώνει του λόγου του αληθές του κ. Βασιλακόπουλου.

Και ενώ η δεύτερη σύσκεψη οδηγούταν σε αδιέξοδο, ως απομηχανής θεός ο τελευταίος πρότεινε τήν καταπολέμηση της βίας βάσει… τσέπης! Να δοθούν δηλαδή στην ΕΟΚ λίστες με τα ονόματα των κατόχων ακριβών καρτών διαρκείας και αυτοί με τη σειρά τους να λάβουν ονομαστικά εισιτήρια…Παρατήρηση:1)Ο Τελικός είναι για… έχοντες. 2)Οι κάτοχοι ακριβών διαρκείας δεν παίζουν ξύλο 3)Οι κάτοχοι φτηνών διαρκείας είναι “κανίβαλοι”.4)Οποιος δεν προμηθεύτικε διαρκείας στην αρχή της σεζόν δεν βλέπει τελικό!Ετσι για να μα΄θετε!

Πλέον αναμένουμε την Τετάρτη (10/2) για την τελευταία και κρισιμότερη σύσκεψη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασιστεί τα εισιτήρια διατεθούν μέσω των ΚΑΕ και θα είναι σύνολικά 1.200(600 ο καθένας).Παρατήρηση 1)Γιατί το κούρασαν τόσο πολύ από τη στιγμή που ήθελαν να καταλήξουν στο περυσινό αποτυχημένο εκ του αποτελέσματος μέτρο. Δεν γνώριζαν εξ’ αρχής τις πιθανές δυσκολίες με το μοίρασμα των προσκλήσεων σε μικρά παιδία;.2) Πέρυσι ισπανικά μέσα ενημέρωσης επικοινωνούσαν με την Ελλάδα προκειμένου ννα διαπιστώσουν αν τους είχαν δοθεί λανθασμένα στοιχεία για τον αριθμό των θεατων (1.200)…. 3)Η αστυνομία εν τέλει δέχεται να εμπιστευτεί την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τη στιγμή που η ίδια την αποτρέπει….

(9/2/2010)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts