Από χτες κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι ο 42χρονος Αγγελής Μοσχοβής, ένστολος και οπαδός της χρυσής αυγής, κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη στη Σαλαμίνα.

Ο 42χρονος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, ακούσια απαγωγή ανηλίκου με σκοπό την ακολασία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, εξύβριση, απειλή κατά συρροή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία μετά από Εισαγγελική εντολή.

Σε αντίθεση με άλλες φορές, σε αρκετά μέσα ενημέρωσης αυτή τη φορά δεν υπογραμμίστηκε η καταγωγή του θύματος. Αν ήταν μετανάστης ο φερόμενος ως δράστης είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η εθνικότητά του θα φιλοξενούταν στον τίτλο. Παράλληλα θα άνοιγε η γνωστή κουβέντα για την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών στη χώρα, με πληθώρα εγληματικών στοιχείων στις.. τάξεις τους.

Όσον αφορά τις ακροδεξιές ιστοσελίδες που θα προωθούσαν στα πρώτα τους θέματα την είδηση αν εμπλεκόταν μετανάστης, δεν υπάρχει ούτε καν τυπική αναφορά στο συμβάν. Όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν σε όλες τις περιπτώσεις με άλλους χρυσαυγίτες και λοιπούς εθνικιστές.

Την κωμική διάσταση του φαινόμενου να αποκρύπτουν οι εθνικιστές εγκλήματα που γίνονται από οπαδούς τους ανέδειξε ο σχολιασμός της είδησης στη σελίδα της αστυνομίας, από χρήστη που ασπάζεται αυτές τις ιδέες. Ο χρήστης με αφορμή το συμβάν απηύθυνε με άπταιστα greeklish κάλεσμα σε συνέλληνες να ξυπνήσουν και να πετάξουν τους μετανάστες έξω από την Ελλάδα.

Υπήρξε όμως απροσδόκητη για εκείνον εξέλιξη στη συνέχεια, καθώς στη συνέχεια άλλος χρήστης του υπέδειξε ότι ο κατηγορούμενος είναι ημεδαπός. Λέξη που ήταν άγνωστη για τον χρήστη που ζήτησε να πεταχτούν οι μετανάστες έξω από τη χώρα. Παρότι φυσικά Έλληνας και ειλικρινά ανήσυχος για την εισβολή μεταναστών που θα αλλοιώσουν τον.. πολιτιζμό μας. Άλλη χρήστης του εξήγησε τι σημαίνει ημεδαπός και ολόκληρωσε έτσι τον διάλογο.

Ο μικρός αυτός διάλογος έδειξε ξανά πόσο προβληματικός και προκατελειμμένος είναι ο τρόπος που λειτουργούν και σκέφτονται οι εθνικιστές. Έδειξε επίσης ότι το έγκλημα δεν έχει καταγωγή, αλλά και τη σημασία να δίνονται απαντήσεις σε ανακρίβειες που μπορούν να στρέψουν κι άλλο κόσμο στο μίσος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]