Κατά τη συνέντευξη του νέου πρωθυπουργού στο βρετανικό δίκτυο, η οποία και θα προβληθεί την προσεχή Παρασκευή, η δημοσιογράφος του BBC, Zeinab Badawi, αναφέρει πως «ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεστε ως κεντρώος», την ώρα που στην κυβέρνησή του συμμετέχουν πολλά από τα παραδοσιακά στελέχη του κόμματός του και υποστηρικτές του, για να τον ρωτήσει εάν υποστηρίζει την ισότητα των φύλων, δεδομένου πως στο υπουργικό του συμβούλιο συμμετέχουν μόλις πέντε γυναίκες σε σύνολο 51 ανθρώπων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού απάντησε πως «θα ήθελα να κάνω περισσότερα επάνω σε αυτό», συμπλήρωσε πως «δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική», για να προκαλέσει την εύλογη αντίδραση της δημοσιογράφου.

«Σοβαρολογείτε; Σε ολόκληρη τη χώρα δεν υπάρχουν γυναίκες…» του απαντά η δημοσιογράφος, με τον Κ. Μητσοτάκη να αντιτείνει πως «το κάναμε αυτό», επικαλούμενος πως το 40% των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ήταν γυναίκες «που είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, αλλά εάν δείτε τη σύνθεση του κοινοβουλίου, δεν έχουμε τόσες πολλές…».

Η δημοσιογράφος επέμεινε, υπενθυμίζοντας στον πρωθυπουργό πως «μα έχετε την εξουσία κύριε πρωθυπουργέ… Εικοσιένα από τα 51 μέλη της κυβέρνησης δεν είναι μέλη του κοινοβουλίου. Είναι άνθρωποι με δυνατότητες, τεχνοκράτες μπορείτε να τους περιγράψετε… Θα μπορούσατε να πείτε «θα βρω 21 έμπειρες γυναίκες»».

«Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πάω να βρω για εσάς 21 έμπειρες γυναίκες για να καλύψουν τις θέσεις» συνέχισε η δημοσιογράφος, με τον Κ. Μητσοτάκη να υποστηρίζει πως ρώτησε πολλές γυναίκες αλλά ήταν «κάτι παραπάνω από διστακτικές για να αναλάβουν τη θέση».

«Οι γυναίκες που έχουμε είναι υπερβολικά ικανές, είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν φανταστική δουλειά και θα βοηθήσουν και άλλες γυναίκες να μπουν στο υπουργικό συμβούλιο» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

 

*Από το thepressproject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]