Αν και το θέμα της θρησκείας φαίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο, κατά καιρούς αρκετοί διάσημοι δεν έχουν διστάσει να αλλάξουν αν όχι μια ίσως και περισσότερες φορές τη θρησκεία τους. Δεν άρχισαν όλα από τη Madonna, όταν αποφάσισε να ασπαστεί την  Kabbalah κάνοντάς την «μόδα» στο Hollywood, το οποίο για μια περίοδο φορούσε το κόκκινο βραχιολάκι. Από την Elizabeth Taylor ως τον Mohammad Ali η αλλαγή θρησκείας δεν είναι κάτι καινούργιο για πολλά διάσημα πρόσωπα.

Michael Jackson

diasimoiallaxopistisan1

Έχοντας μεγαλώσει ως μάρτυρας του Ιαχωβά ο Βασιλιάς της Pop λέγεται ότι λίγα χρόνια πριν το θάνατό του ασπάστηκε τον Ισλαμισμό αλλάζοντας το όνομά του από Michael σε Mikaeel. Μάλιστα, λέγεται ότι επηρεάστηκε από τον αδερφό του Jeremy ενώ σε μια φωτογραφία ο τραγουδιστής φαίνεται να είναι καλυμμένος με μαντήλα. Παρόλο που η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο στα Μέσα, δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από τον ίδιο τον Jackson, αφήνοντάς το τελικά για πάντα ένα αναπάντητο ερωτηματικό.

George Harrison

 diasimoiallaxopistisan2

 Το σκαθάρι στα μέσα του 1960 έγινε θαυμαστής της Ινδικής κουλτούρας και του μυστικισμού. Αν και μεγαλωμένος ως Καθολικός κατάλαβε ότι δεν του ταίριαζαν οι νόμοι του χριστιανισμού και αναμείχθηκε με το κίνημα Hare Krishna. Στα τέλη του 1960 ασπάστηκε τον Ινδουισμό και άλλαξε τον μέχρι τότε τρόπο ζωής του, ενώ έγινε και χορτοφάγος.

Richard Gere

 diasimoiallaxopistisan3

Από Μεθοδιστής ο γνωστός ηθοποιός ήδη από τα 20 του άρχισε να ενδιαφέρεται για τον Βουδισμό. Μελέτησε την θρησκεία Zen Buddhism για 5-6 χρόνια και ύστερα ταξίδεψε στο Νεπάλ όπου συνάντησε μοναχούς, αλλά και τον 14ο Δαλάι Λάμα. Έγινε κι αυτός χορτοφάγος, όπως επιβάλλει η θρησκεία.

Elizabeth Taylor

diasimoiallaxopistisan4

To 1959 στα 27 της χρόνια η ηθοποιός Elizabeth Taylor αποφασίζει να γίνει Εβραία παίρνοντας το Εβραϊκό όνομα Elisheba Rachel. Η ίδια είχε υποστηρίξει ότι η απόφασή της αυτή δεν είχε να κάνει μόνο με τον γάμο της, όπως υποστήριζαν οι περισσότεροι- ότι δηλαδή άλλαξε την θρησκεία της για τον αγαπημένο της- αλλά λόγω των ερωτημάτων της για την ζωή και τον θάνατο. Τελικά, αργότερα έγινε πιστή της Kabbalah.

Mohammad Ali

 diasimoiallaxopistisan5

 Το πραγματικό του όνομα ήταν Cassius Marcellus Clay και ήταν Αμερικανός πυγμάχος με σημαντικές και διακεκριμένες νίκες. Στη δεκαετία του 1960 ασπάστηκε το Ισλάμ προσχωρώντας στην οργάνωση των «Μαύρων Μουσουλμάνων» και μετονομάστηκε σε Mohammad Ali, θεωρώντας πως μέχρι τότε κατείχε το «όνομα ενός δούλου».Η απόφασή του προκάλεσε την αντίδραση της αμερικανικής ομοσπονδίας πυγμαχίας. Το όνομά του του το έδωσε ο καθοδηγητής του Elijah Muhammad.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]