«Θα ψηφίσετε `Όχι` και θα είναι σαν να έχετε ψηφίσει `Ναι`» (και τούμπαλιν). Η ξεχασμένη αυτή προφητεία που επανέρχεται πιο επίκαιρη από ποτέ, λόγω του δημοψηφίσματος, θορύβησε πολύ κόσμο, ενόψει της δύσκολης απόφασης που καλείται να πάρει μπροστά στην κάλπη.

Τι να θέλει να πει άραγε ο σοφός Γέροντας Παΐσιος τούτη τη φορά; Who knows? Η προφητεία μοιάζει εξίσου ασαφής και ανοιχτή σε ερμηνείες, με το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Οι Προφητείες, όμως, γι` αυτό είναι γαμάτες, γιατί τις ερμηνεύει κανείς όπως θέλει, ανάλογα με τις συνθήκες.

Πάντως, ο Πρωθυπουργός δεν θέλησε να την αφήσει αναπάντητη. Τώρα που πήρε το κολάι με τα διαγγέλματα και τον βλέπουμε στην τηλεόραση σχεδόν το ίδιο συχνά με τον Άδωνη Γεωργιάδη, με νέα του παρέμβαση θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ναι μεν η φάση είναι “yolo”, αλλά στην πραγματικότητα όλα είναι υπό έλεγχο.

Είτε ψηφίσεις `ναι` , είτε ψηφίσεις `όχι`, η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί η υπεύθυνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει φροντίσει γι` αυτό. Δεν θα καταστραφούμε.

Εντάξει, στο να φροντίσει να έχει λεφτά στις τράπεζες η συγκυβέρνηση πιάστηκε λίγο απροετοίμαστη (ευκολόπιστη και παραπλανημένη), ωστόσο, έχει όλα τα υλικά που χρειάζονται για να μην καταστραφεί η Ελλάδα, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στις διαπραγματεύσεις.

«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις», έχει γράψει ο μεγάλος μας νομπελίστας ποιητής, Οδυσσέας Ελύτης.

elitis

Ε, λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε με δηλώσεις του τον ελληνικό λαό πως έχουμε ικανά αποθέματα από όλα αυτά τα συστατικά για να φτιάξουμε όχι μόνο μία Ελλάδα, αλλά πολλές Ελλάδες αν μας κουνηθούν κι άλλο τα τέρατα οι δανειστές.

Ελιές, αμπέλια και καράβια να δουν τα μάτια σου… Έχουμε μεγάλο αποθεματικό, χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες των κυβερνώντων όλους αυτούς τους μήνες!

Οπότε μην φοβάστε. Καλό βόλι!

ΥΓ: Πού ζούσαν τόσα χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑίοι και ξαφνικά πέφτουν από τα σύννεφα σήμερα επειδή τα ελληνικά ΜΜΕ δεν είναι αντικειμενικά; Και γιατί να είναι δηλαδή; Ό,τι γουστάρουν κάνουν, δεν θα τους πείτε εσείς. Χαλαρώστε λοιπόν και απολαύστε την ΕΡΤ, που με τη σειρά της δέχεται επίθεση από φιλελέδες επειδή δεν έχει αντικειμενικότητα ανάλογη με αυτή που αρμόζει στη δημόσια τηλεόραση (βλέπε ΝΕΡΙΤ).

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]