Διεκδικώντας την άμεση μετακίνησή τους, αρχικά εκτός καταυλισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας και στη συνέχεια στην Αθήνα, ανήλικοι και ασυνόδευτοι αιτούντες άσυλο διαμαρτύρονται από νωρίς σήμερα στη Λέσβο, ενώ συγκρούστηκαν και με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Πρόκειται για ανήλικους οι οποίοι έφθασαν στο νησί το τελευταίο διάστημα και οι οποίοι δεν χωρούσαν στις άλλες δομές ανηλίκων που λειτουργούν στη Μόρια. Έτσι και τοποθετήθηκαν στη σκηνή του ΚΥΤ. Σύμφωνα με stonisi.gr, πάρθηκε προσωρινά απόφαση να εκκενωθεί η πτέρυγα των ανηλίκων ενώ έγινε και χρήση χημικών από την αστυνομία.

Μικρές ομάδες ανηλίκων κατέλαβαν προσωρινά την πύλη του ΚΥΤ και έκλεισαν το δρόμο διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων για κάποια λεπτά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα στον καταυλισμό του ΚΥΤ και στα γύρω καταλυμένα κτήματα διαμένουν 9.395 πρόσφυγες και μετανάστες. Συνολικά σε δομές στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης ζουν 11.689 άτομα. Από αυτούς οι 750 είναι ανήλικοι ασυνόδευτοι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]