Επειδή μόνιμη διαμάχη είναι αν κάποιος πρέπει να διασκεδάζει μέσα στη φρίκη που κυριαρχεί ή πρέπει να είναι σε μαύρη κατάθλιψη αντί να αγωνίζεται, να πω ότι η διασκέδαση απαγορεύεται.

Διασκεδάννυμι το ρήμα από΄που προέρχεται η λέξη διασκέδαση που σημαίνει ξόδεμα, διάλυση, σκόρπισμα, κομμάτιασμα , αυτό που εγώ θα έλεγα φρενίτιδα ξεμπουρδελιάσματος για να ξεχάσουμε τα δεινά μας.

Αυτό είναι λάθος.

Όμως το να χαίρεσαι τη ζωή δεν είναι ανεξάρτητο κάποιου που αγωνίζεται, ίσα ίσα , αν δεν χαίρεσαι τη μικρή ζωή σου ποτέ δεν θα αγωνιστείς γι αυτήν.

Άρα η χαρά της ζωής δεν μπορεί να αποτελεί ένα υστερικό διάλειμμα στη φρίκη αλλά ένα μέρος του τρόπου που ζούμε.

Για να το πω πιο απλά, με παραδείγματα, που μου ‘λεγε ο πατήρ, ότι την παραμονή πριν κάποια επικίνδυνη επιχείρηση των ανταρτών στην Κατοχή, γλεντούσαν με την καρδιά τους σαν να ‘ταν η τελευταία φορά.

Ψυχαγωγούμαστε λοιπόν και χαιρόμαστε, και όχι διασκεδάζουμε.

Και συνυφασμένη πάντα η χαρά της ψυχής με τον αγώνα.

Σοφία Λαμπίκη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]