Τί χρειάζεται κανείς για να φτάσει από την απαξίωση και την αμφισβήτηση στην αποθέωση και την δόξα; Λίγη τύχη, πολύ μαγκιά και ακόμα περισσότερη δουλειά.

Αυτό απέδειξε περίτρανα ο μπασκετικός Ολυμπιακός το βράδυ της 30ης Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι ερυθρόλευκοι μπόρεσαν μπροστά σε 12.000 ένθερμους οπαδούς τους να επικρατήσουν 76-69 της Σιένα στο 4ο μεταξύ τους ματς και να οδηγήσουν την σειρά στο 3-1, που τους έστειλε στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Ένα Final Four, το οποίο δεν έμοιαζε καν μακρινό, καθώς πολύ απλά δεν υπήρχε ως στόχος στην αρχή της σεζόν! Αν κάποιος… τολμούσε να αναφερθεί στην Κωνσταντινούπολη ως πιθανό προορισμό των Πειραιωτών, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και μέσα στο καταχείμωνο, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τον θεωρούσαν τρελό.

Και πιθανότατα όχι άδικα. Στο πρώτο μισό της σεζόν το σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς στηριζόταν αποκλειστικά και μόνο στον Βασίλη Σπανούλη. Ο Kill Bill αποτελούσε το Α και το Ω της ομάδας του Πειραιά, από τα κέφια του οποίου επηρεαζόταν η απόδοσή της.

Όσον αφορά τον κόσμο: Άφαντος. Η περυσινή… ξενέρα από την απώλεια ενός ακόμη πρωταθλήματος, ο αναπάντεχος ευρωπαϊκός αποκλεισμός από την Σιένα αλλά και η καλοκαιρινή διοικητική αστάθεια σε συνδυασμό με την δραστική μείωση του μπάτζετ οδήγησαν τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στην ομάδα.

Ωστόσο σταδιακά τόσο ο χαρακτήρα της ομάδας, όσο και η ψυχολογία του κόσμου άρχισαν να αλλάζουν. Ο… άνοστος Ματ Χάουαρντ έδωσε την θέση του στον μαχητή Τζο Ντόρσεϊ και ο αδιάφορος Κέιλιν Λούκας αντικαταστάθηκε από τον εξαιρετικό Έισι Λο. Παράλληλα ο ρόλος του Κώστα Σλούκα στην ομάδα αναβαθμίστηκε και ο χρόνος συμμετοχής αυξήθηκε, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης ανέλαβε άτυπα  χρέη υπαρχηγού πίσω από τον V-Span. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.

Ο Ολυμπιακός έγινε πιο… ομάδα, με τον τίτλο που του είχε δοθεί στην αρχή της σεζόν «Ο Σπανούλης και οι υπόλοιποι» σιγά σιγά να ξεθωριάζει. Ο Ντούντα μοίρασε ρόλους και οι παίκτες άρχισαν να υπακούν τις διαταγές του με ευλάβεια. Η πρόκριση στο Top 16, η εντός έδρας επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και στην συνέχεια η πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα αποτέλεσαν οιωνοί για αυτό που χτιζόταν στο ΣΕΦ. Ούτε η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας δεν αρκούσε για να αντιστρέψει το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατούσε στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Βέβαια ακόμα και τότε κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως οι Πειραιώτες θα προκριθούν επί της Σιένα στο Final Four της Κων/πόλης. Οι ψίθυροι για εκδίκηση για την περυσινή σφαλιάρα από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, έγιναν κραυγές μετά το break του πρώτου ματς στο Παλαέστρα και στην συνέχεια συνθήματα στις κερκίδες του φαληρικού σταδίου.
Το ταξίδι βέβαια για τον μπασκετικό Ολυμπιακό και τους οπαδούς τους δεν σταματά εδώ. Απεναντίας συνεχίζεται στις 11 Μαΐου στην Σινάν Ερντέμ Αρένα με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Όσον αφορά το πιο σημαντικό που κέρδισε ο Ολυμπιακός μέσα από την σειρά αγώνων με την Σιένα, αυτό δεν ήταν η πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά το δικαίωμα να ονειρεύεται. Τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

ΕλληνοΚαναδός από μητέρα, Χιλιαδιώτης (Φωκίδας) από πατέρα, ήξερε από μικρός πως θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Περισσότερο από τα άλλα παιδάκια. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό και εργάστηκε σε διάφορα αθλητικά site (balla.gr, sport.gr) προτού μεταπηδήσει στο τεχνικό κομμάτι της διαδικτυακής τηλεόρασης (livestreaming). Σπουδαιότερη εμπειρία της ζωής του, μαζί με ένα buzzer beater στην ηλικία των 8 ετών, η πρόσφατη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, στο οποίο αποτέλεσε και ανταποκριτής του gazzetta.gr. Στο 3point κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, πλάκα με φίλους και δημοσιογραφία χωρίς αφεντικά.

Related Posts