Πριν από ένα χρόνο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας δίνει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. για συλλήψεις βουλευτών που τελούν αδικήματα, όπως κακουργήματα και άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας.

Οι μήνες περνάνε, οι μετανάστες δολοφονούνται στα στενά του κέντρου και άλλοι εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Κάποιοι… ξεφεύγουν με λίγους μώλωπες και το φόβο να τους τρώει τα σπλάχνα.

Ο κόσμος μαθαίνει για τα περιστατικά, αλλά συνεχίζει να βλέπει ως καθαρτήρια δύναμη τη Χρυσή Αυγή, ακόμα κι ως πιθανή κυβέρνηση που θα σώσει την πατρίδα. Για δικαιοσύνη ούτε λόγος. Οι δράστες μένουν ατιμώρητοι.

Στις 17 Οκτωβρίου δολοφονείται ο Παύλος Φύσσας από το Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Το προσωπείο αποκαλύπτεται ακόμη και σε αυτούς που τόσο καιρό εθελοτυφλούσαν. Έπρεπε μάλλον να δολοφονηθεί κάποιος Έλληνας για γίνουν πράξη τα λόγια του κ. Δένδια.

Η έρευνα για την Χ.Α. δεν θα αργήσει να ξεκινήσει και πολύ σύντομα το σύνολο των εγκλημάτων έρχεται στην επιφάνεια. Συγκροτείται ένας φάκελος, ο φάκελος «Δένδια» με 32 παράνομες πράξεις των μελών της οργάνωσης. (13 στην Αττική και 19 στις υπόλοιπες περιφέρειες), o oποίος και στέλνεται στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τα εγκληματικά περιστατικά είναι τόσα πολλά που μπορεί να αποδοθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Κατηγορία που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, σε μέλη, στελέχη ή βουλευτές της ΧΑ, που εμπλέκονται ήδη στις υποθέσεις που απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το εννιασέλιδο εισαγγελικό πόρισμα του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη αποκαλύπτει με κάθε λεπτομέρεια τη «δράση» της εγκληματικής -και με τον νόμο πλέον- οργάνωσης. Σε αυτό αποδίδονται κατηγορίες για πέντε ανθρωποκτονίες, βομβιστικές επιθέσεις αλλά και πλήθος άλλων ποινικών αδικημάτων, όπως επικίνδυνες σωματικές βλάβες και εκβιασμοί.

Με εντολή εισαγγελέα πλέον εκδίδονται 38 εντάλματα σύλληψης τόσο βουλευτών όσο και απλών μελών της Χ.Α. Με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος παύει η βουλευτική ασυλία σε περίπτωση κακουργηματικών πράξεων.

Η επιχείρηση της αστυνομίας και συγκεκριμένα της Αντιτρομοκρατικής ξεκινάει από τα χαράματα  με πρώτο συλληφθέντα τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο και έπειτα τον Ηλία Κασιδιάρη. Οι συλλήψεις συνεχίζονται με τους Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό αλλά και τον Γιώργο Πατέλη, αρχηγό της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας. Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου αναμένεται αργότερα να τους ληφθούν καταθέσεις. Αναζητούνται ακόμη οι Μίχος και Παππάς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εντάλματα αφορούν ακόμη και αστυνομικούς που «βρίσκονταν κοντά» στην οργάνωση. Μάλιστα ένας από αυτούς φέρεται να έχει ήδη συλληφθεί.

Τη Δευτέρα η Βουλή θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία η κρατική επιχορήγηση θα αναστέλλεται σε όποιο κόμμα συμμετέχουν πρόσωπα που τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις. Βέβαια, η Χ.Α. έχει ήδη καρπωθεί το ποσό των 830.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους. Αυτή μπορεί να την χάσουν μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά «προασπιστές» της οργάνωσκης έχουν μαζευτεί έξω από τη ΓΑΔΑ διαμαρτυρόμενοι για την «άδικη» σύλληψη των αρχηγών τους. Το κάλεσμα για διαμαρτυρία άλλωστε είχε δοθεί από πολύ νωρίς από την επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης. Ακόμη και τώρα διάφορα σχόλια του τύπου: «Καλά είναι τρελοί; Τόσα χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια σε ό,τι σάπιο στη Βουλή, και συνέλαβαν αυτούς ΓΙΑΤΙ: Έκαναν κάτι; Θα τρελαθώ, μας σπρώχνουν στον εμφύλιο και δε το κρύβουν…» κατακλύζουν το διαδίκτυο. Κάποιοι επιμένουν να αρνούνται να καταλάβουν το αυτονόητο.

Η επιχείρηση των συλλήψεων έχει πολύ δρόμο μπροστά της ακόμη και ακόμη περισσότερο δρόμο έχει η ίδια δικαιοσύνη. Ωστόσο ένα μικρό χαμόγελο το δικαιούμαστε. Η Χρυσή Αυγή δέχεται το πρώτο της ισχυρό χτύπημα σε θεσμικό επίπεδο κι οι εγκληματίες βρίσκονται έστω και προσωρινά εκεί που ανήκουν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]