Κείμενο από τους αντιφασίστες του Παναθηναϊκού για την παρουσίαση των Εξαρχείων από τα συστημικά ΜΜΕ ως “άβατο” μετά την επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β. Οικονόμου.

Άβατο ”κύριοι” των πάνελ, των διαδρόμων της βουλής των τηλεδικαστηρίων και λοιποί κρετίνοι δεν είναι τα Εξάρχεια.

Τα Εξάρχεια έχουν ανάσα έχουν ψυχή και περισσότερο από όλα έχουν φωνή. Μία φωνή που μανιασμένα από τα τέλη του 19ου αιώνα προσπαθείτε μάταια να φιμώσετε. Και αυτό είναι που σας φοβίζει πιο πολύ από όλα.

Τα Εξάρχεια παραμένουν μαύρα για εσάς.. Παραμένουν πολύχρωμα για εμάς και για όλους όσους είτε ζουν είτε εργάζονται είτε συχνάζουν εκεί.

Άβατο δεν μπορεί να είναι μία περιοχή που οι ριζοσπαστικές ιδέες βρίσκουν έδαφος για να ανθίσουν και να μπολιαστούν μέσα σε ψυχές και μυαλά ανθρώπων που σιχαίνονται την κανονικότητά σας και το λάιφ στάιλ που ετσιθελικά προωθείτε μέσα από τις φυλλάδες και τα κανάλια σας. Μέσα από την άθλια μικρή και τιποτένια ζωή σας.

Στα Εξάρχεια ακόμα ακούς τις ριπές του πολυβόλου της μπλε πολυκατοικίας που χτύπαγε λυσσασμένα τους φασίστες εκείνον τον Δεκέμβρη του 44. Ακόμα ακούς τις φωνές των φοιτητών από το Πολυτεχνείο. Ακόμα ακούς τον πυροβολισμούς που στέρησαν την ζωή του Μιχάλη και του Αλέξανδρου. Ακόμα ακούς τις ιαχές των παιδιών του Χημείου. Ακόμα μυρίζεις τα δακρυγόνα των δολοφόνων της δέλτα και των ματ…

Άβατο προσπαθήσατε να το μετατρέψετε εσείς με τους τόνους πρέζας που αφήνετε ανενόχλητη να παίρνει ζωές.Ζωές χωρίς σημασία για εσάς μα με τεράστια σημασία για εμάς. Ένα από τα πλέον ασυγχώρητα διαχρονικά εγκλήματα που κάνετε. Με τις εκατοντάδες επιδείξεις δύναμης από τους ένστολους καννίβαλους που μπαινοβγαίνουν και σκορπούν τον τρόμο.Τρόμο; Όχι βέβαια. Ποτέ δεν τους φοβήσατε. Όσες ζωές και αν πήρατε όσες ζωές και αν στοιβάξατε στις φυλακές σας όσες ζωές και αν καταστρέψατε τα Εξάρχεια παραμένουν εκεί..Δυνατά και φωτεινά στο πιο σκοτεινό κομμάτι της πόλης. Γιατί Εξάρχεια είναι η ποίηση της Γώγου και του Άσημου. Είναι τα λάιβ και οι μπάντες. Οι συνελεύσεις και οι καταλήψεις. Τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια..Η ελευθερία της έκφρασης και της διαφορετικότητας. Είναι εκεί από όπου πάντα θα ξεκινάνε τα όνειρα κάθε γενιάς να γίνονται εφιάλτες για όλους σας.Είναι εκεί που οι φασίστες πάντα θα ματώνουν. Εκεί όπου οι εξουσιαστές πάντα θα φοβούνται και πάντα θα τιμωρούνται.

Είναι η φωνή που κάνει πράξη όλα όσα σκέφτεστε αλλά φοβάστε να κάνετε. Αυτά είναι τα δικά μας Εξάρχεια.

Θέλετε όμως άβατα… Να σας πούμε εμείς τι είναι για τον λαό άβατο….

Άβατο είναι το Κολωνάκι της κόκας και του γκλάμουρ..Την επίδειξη νεοπλουτισμού και της πουτανιάς. Είναι το προαύλιο της Βουλής. Είναι τα κάστρα και οι βίλες σας στην Εκάλη. Είναι το σπίτι του Σημίτη στον Λυκαβηττό. Είναι το σπίτι του Σαμαρά στην Κηφισιά. Είναι τα κότερα σας στην μαρίνα της Γλυφάδας. Είναι οι χιλιάδες εκκλησίες σας και ο Άθως. Για αυτά τα άβατα δεν θα πείτε ποτέ κουβέντα. Δεν θέλετε. Δεν μπορείτε. Είναι τα φράγκα που μιλάνε. Είναι τα συμφέροντα σας που μιλάνε. Είναι τα αφεντικά σας που μιλάνε. Σιχάματα…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]