Λίγες ώρες λοιπόν πριν την μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Manchester United για την φάση των 16 του Champions League, βρισκόμενος στο σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός» παρατήρησα ένα «γκρουπάκι» ανθρώπων, των οποίων τα κόκκινα κασκόλ ξεχώριζαν στην αμφίεση τους.

 

Μία καλύτερη ματιά ήταν το μοναδικό που χρειαζόταν για να συνειδητοποιήσει κάποιος πως επρόκειτο για Άγγλους οπαδούς των «Κόκκινων Διαβόλων», οι οποίοι είχαν ως τελικό προορισμό το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

 

Ανάμεσά τους βρίσκονταν και μία μητέρα με την νεαρή κόρη της. Η εικόνα από μόνη της μου δημιούργησε αρκετές απορίες, καθώς το πρότυπό του «Άγγλου οπαδού» που πίνει ακατάσχετα μπύρες το συναντάς πολύ συχνά, ενώ μία μητέρα με την κόρη της να ακολουθούν μία ποδοσφαιρική ομάδα στο εξωτερικό, όχι και τόσο.

 

Η Sue (μητέρα) με την Chloe (κόρη) πέραν από φιλικές αποδείχτηκαν και φανατικές καθώς όπως μου εξήγησαν όταν τις πλησίασα, δεν ήταν η πρώτη φορά που ακολουθούσαν την Manchester United στο εξωτερικό: «Προσπαθούμε να πηγαίνουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκτός έδρας αναμετρήσεις της Manchester, ειδικά για το Champions League. Έχουμε επισκεφτεί αρκετές ευρωπαϊκές έδρες στο παρελθόν, όμως είναι η πρώτη μας φορά στην Ελλάδα για ποδοσφαιρικό αγώνα. Στην χώρα σας πάντως έχουμε ξαναέρθει για διακοπές!».

 

Στην ερώτηση «οργανωμένα ή ατομικά», για την μετακίνησή τους στις εκτός έδρας αναμετρήσεις των «Κόκκινων Διαβόλων» μητέρα και κόρη συμφώνησαν πως σημασία δεν έχει ο τρόπος αλλά η Manchester United.

«Αυτή την φορά έχουμε έρθει μόνες μας για την αγώνα, χωρίς κάποιο σύνδεσμο. Άλλες φορές ακολουθούμε κάποιο γκρουπ που ξεκινάει από την πόλη μας στο Manchester. Σημασία έχει να βρούμε εισιτήρια και να παρακολουθήσουμε την Manchester από κοντά».

 

Sue and Cloe copy

 

Η νίκη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και η πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αποτελεί αυτονόητο στόχο για τον David Moyes και τους παίκτες του, η κακή πορεία ωστόσο της ομάδας στο πρωτάθλημα έχει δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για τον φίλαθλο κόσμο της United: «Το Champions League έχει πάντα ξεχωριστή σημασία για εμάς. Φέτος ακόμα περισσότερο. Όπως φαντάζομαι το γνωρίζετε δεν πραγματοποιούμε και την καλύτερη μας χρονιά στην Premier League. Αυτό έχει δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες σε όλους τους φίλους της United στο Manchester. Τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό τις περίμεναν όλοι πως και πως και τώρα επιτέλους ήρθε η ώρα!».

 

Όσον αφορά τις γνώσεις τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτές παραδέχτηκαν πως περιορίζονται σε όσα διάβασαν ή άκουσαν αφού η ομάδα τους κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό και ελάχιστα σε όσα γνώριζαν εκ των προτέρων: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η αλήθεια πως δεν το παρακολουθούμε. Το Sky Sports στην Αγγλία δείχνει ξένα πρωταθλήματα, αλλά αυτά είναι το ισπανικό κυρίως και το γερμανικό λιγότερο. Ελλάδα ποτέ. Πάντως γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός τα πηγαίνει εξαιρετικά φέτος, τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημά σας, όσο και στο Champions League Όλους τους αγώνες τους Champions League του δείχνει η τηλεόραση, οπότε έχουμε παρακολουθήσει και τον Ολυμπιακό».

 

Με την ώρα να περνάει και τις Sue και Chloe να βιάζονται να πραγματοποιήσουν τις τελευταίες τους βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, προτού κατηφορίσουν στο φαληρικό γήπεδο, η πρόβλεψή τους για την έκβαση της βραδινής αναμέτρησης ήταν η εξής: «Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύουμε στην νίκη. Η Manchester United είμαστε!».

 

Τελικά η Sue με την Chloe, μαζί με τους υπόλοιπους Άγγλους ταξιδιώτες, δεν ευτύχησαν να δουν την Manchester United να επικρατεί του Ολυμπιακού, ο οποίος επιβλήθηκε των “Κόκκινων Διαβόλων” στο γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με σκορ 2-0, θέτοντας σοβαρά “θεμέλια πρόκρισης” για την επόμενη φάση τους Champions League.

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

ΕλληνοΚαναδός από μητέρα, Χιλιαδιώτης (Φωκίδας) από πατέρα, ήξερε από μικρός πως θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Περισσότερο από τα άλλα παιδάκια. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό και εργάστηκε σε διάφορα αθλητικά site (balla.gr, sport.gr) προτού μεταπηδήσει στο τεχνικό κομμάτι της διαδικτυακής τηλεόρασης (livestreaming). Σπουδαιότερη εμπειρία της ζωής του, μαζί με ένα buzzer beater στην ηλικία των 8 ετών, η πρόσφατη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, στο οποίο αποτέλεσε και ανταποκριτής του gazzetta.gr. Στο 3point κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, πλάκα με φίλους και δημοσιογραφία χωρίς αφεντικά.

Related Posts