Οι απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης και η Μάνια Παπαδημητρίου παρουσιάζουν στο Υπόγειο της Πεσματζόγλου το “Καληνύχτα Ντε”. Η παράσταση είναι μία διασκευή του μυθιστορήματος “Μαργαρίτα Περδικάρη” του Δημήτρη Χατζή και του θεατρικού έργου “Καληνύχτα Μαργαρίτα” του Γεράσιμου Σταύρου.

 kalinixta1

Η ιστορία της Μαργαρίτας είναι λίγο-πολύ γνωστή στους παλαιότερους. Μία νεαρή κοπέλα, γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας της επαρχίας και διπλωματούχος του Αρσακείου του 1944, γυρνάει στην πόλη της για να δουλέψει ως δασκάλα. Εκεί ανακαλύπτει τα ψέμματα με τα οποία μεγάλωσε, τη διαφθορά μέσα στην ίδια της την οικογένεια, τον έρωτα… και επαναστατεί. Επανεφευρίσκει τα ιδανικά και τις αξίες της και μπαίνει στην Αντίσταση προκειμένου να διεκδικήσει την ελευθερία της μέσα και έξω από το σπίτι της.

mania pap

Η Μάνια Παπαδημητρίου έκανε τη διασκευή και σκηνοθέτησε τους μέχρι πέρσι μαθητές της στο Θέατρο Τέχνης. “Είναι η ιστορία μιας μεγαλοαστικής οικογενειας σε μια επαρχιακή πόλη την εποχή της κατοχής από τους Γερμανούς το 1941 με 1944, όταν οργανωνόταν η Εθνική Αντίσταση και ακόμα δεν είχε φανεί αν θα νικούσαν οι σύμμαχοι ή θα έμεναν στη χώρα μας οι Γερμανοί.”

Όσον αφορά στην αναγκαιότητα της παράστασης, μιλώντας στο 3pointmagazine.gr λίγο καιρό πριν, είπε: “Πρόκειται για μια περίοδο πάρα πολύ σημαντική για τα ζητήματα της εθνικής συνείδησης και γενικότερα της συνείδησης του ανθρωπισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης που με απασχολούν και θα με απασχολούν πάντα.”

 

Ολόκληρη η συνέντευξη της Μάνιας Παπαδημητρίου

 

parastasi2

Η ιστορία στην παράσταση ξεκινάει όταν μία παρέα νεαρών παιδιών βρίσκουν το βιβλίου του Χατζή “Μαργαρίτα Περδικάρη” το 2024. Το ερώτημα που θέτει η παράσταση είναι:  “Θα μπορούν τα παιδιά του 2024 να αναγνωρίσουν και να διεκδικήσουν την ελευθερία τους όπως έκανε η Μαργαρίτα το 1944;”

Σκηνοθεσία: Παπαδημητρίου Μάνια
Σκηνικά: Θεοδωρίδη Άρτεμις
Κοστούμια: Θεοδωρίδη Άρτεμις
Μουσική: Χρονοπούλου Μαρίνα
Διανομή: Αγάθος Άρης, Ανδρικόπουλος Κώστας, Ασκάρογλου Γιάννης, Γεωργίου Ιουλία, Δρόσου Χριστιάνα, Ζαπαντιώτης Βαγγέλης, Ιωαννίδου Καίτη, Λιάτσος Έκτορας, Μακρή Υρώ, Τσιριγώτη Ειρήνη

Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00
Εισιτήρια: 15, 10 ευρω

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΟ – Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα,
τηλ. ταμείου 210 3228706

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]