Ποιος είπε ότι όλα τα μαγαζιά στα βόρεια προάστια είναι κυριλέ και ακριβά; Ένας πολυχώρος και ένα ροκ μπαρ δείχνουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές. Το “μενού” του Πήγα-Είδα-Άκουσα συμπληρώνουν μία φρέσκια ταινία για σινεμά και άλλη μία για το σπίτι.

Πήγα στο Gorilla 11 (Θησέως 11, Μαρούσι), έναν πολύ όμορφο και προσεγμένο εναλλακτικό πολυχώρο κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Είναι ένα μικρό μαγαζί που χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Μπαίνοντας στα αριστερά μπορείς να βρεις βινύλια, cd, βιβλία και μπλουζάκια των αγαπημένων σου συγκροτημάτων και στα δεξιά σου καμιά δεκαριά τραπεζάκια όπου μπορείς να απολαύσεις είτε τον καφέ σου είτε μια βαρελίσια μπύρα.

gorilla

Οι τιμές ίσως είναι οι πιο φθηνές που μπορείς να βρεις στα βόρεια προάστια (3-4 ευρώ η βαρελίσια μπύρα, 5 το απλό ποτό και γύρω στα 2 ευρώ οι καφέδες). Οι ωραίες εναλλαγές της μουσικής από κλασικό ροκ μέχρι funk και jazz κατατάσσουν το Gorilla σε ένα από τα πιο ευχάριστα μέρη βόρεια της Αθήνας.

Μελίνα Βελιμέζη

Είδα το “Frances Ha” στον κινηματογράφο INTEAΛ (Πανεπιστημίου 46). Ταινία για τις φιλίες “όλμοστ 30” με φόντο τη Νέα Υόρκη κυρίως, σε άσπρο και μαύρο. Δύο φίλες, μαζί από το κολλέγιο, χωρίζονται όταν η ζωή της καθεμίας παίρνει διαφορετικό δρόμο, για να καταλάβουν στο τέλος ότι τελικά δεν χωρίστηκαν ποτέ.

 

Μετά την “πατάτα” για εμένα της προηγούμενης εβδομάδας “I Give It a Year”, οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο. Στο απαίδευτο κριτήριό μου, το Frances Ha φάνηκε ok. Το ΙΝΤΕΑΛ πάντα ξεγελά με τη μικρή του είσοδο, δυσανάλογη με τη μεγάλη του αίθουσα. Άνετες θέσεις για τους θεατές και highlight στην καντίνα το καραμελωμένο ποπ-κορν.

Αλέξανδρος Βάκουλας

Πήγα στο Le Roi, στο Χαλάνδρι (Παπανικολή 18) – ίσως το ομορφότερο ροκ μπαρ που έχω «συναντήσει» ποτέ μου. Στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μαγαζί ένας κόκκινος λονδρέζικος τηλεφωνικός θάλαμος σε προϊδεάζει για το τι θα συναντήσεις στο εσωτερικό του μαγαζιού. Πέτρινη και ξύλινη διακόσμηση, τραπεζάκια –πηγάδια με τρεχούμενο νερό και κάθε είδους ρετρό αντικείμενο. Από jukebox μέχρι και φλιπεράκια, πυξίδες, ζυγαριές, ταξίμετρα.

 leroi2

Η αυλή του είναι καταπράσινη με κουνελάκια να τρέχουν τριγύρω και χελώνες να περπατούν νωχελικά (αλήθεια!). Οι τιμές του είναι σχετικά προσιτές και τα συνοδευτικά των ποτών πεντανόστιμα, ενώ και η εξυπηρέτηση είναι αρκετά καλή.

Χριστιάνα Βουκελάτου

Είδα τη “Δεμένη Κόκκινη Κλωστή” (2011) σε σκηνοθεσία Κώστα Χαραλάμπους. Το φιλμ αναφέρεται στην περίοδο λίγο πριν τον εμφύλιο. “Το 1945 σ’ ένα ορεινό ελληνικό χωριό ομάδες παρακρατικών τρομοκρατούν και δολοφονούν τους αριστερούς που δεν έχουν δηλώσει υποταγή. Ένας από αυτούς, ο νεαρός Λάμπρος, θα αναγκαστεί να βγει στο βουνό και, για να προστατέψει την οικογένειά του, θα ανοίξει ακόμη έναν κύκλο αίματος”.

Η λογική του φιλμ δεν απέχει πολύ από αυτήν του “Ψυχή Βαθιά”. “Η βία γεννά βία”, είναι το κυρίαρχο συμπέρασμα, χωρίς να παρουσιάζονται ιστορικά γεγονότα και στοιχεία. Το βάρος δίνεται στους εκατέρωθεν βασανισμούς και δολοφονίες. Παρότι δεν θ’ αποτελέσει ταινία σταθμό για τη ζωή σας, προκαλεί έντονα συναισθήματα κι αξίζει μια φορά να τη δείτε.

Κώστας Παπαντωνίου

* Μπορείτε να στέλνετε τις δικιές σας προτάσεις για το Πήγα-Είδα-Άκουσα στο info@3pointmagazine.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]