Η Νόρμα ένιωθε ζαλάδα κι αδυναμία. Τα χείλη της έτρεμαν κι από τα μάτια της έτρεχαν δάκρυα. «Ω, το βρομιάρη», φώναζε. «Το σιχαμένο, το βρομιάρη».

Πήδησε το χαντάκι, ρίχτηκε στο χορτάρι κι έκρυψε το πρόσωπο στα χέρια της. Ο Σπυράκιας κατάφερε να σηκωθεί και κρυφοκοίταξε έξω απ’ το παράθυρο. Τα είχε ολότελα χαμένα.

Η Καμίλ, που περπατούσε αργά γυρίζοντας από το δρόμο, είδε τη Νόρμα πεσμένη μπρούμυτα στο χορτάρι. Πέρασε το χαντάκι κι έσκυψε από πάνω της. «Τι συμβαίνει; Έπεσες; Τι έχεις;»

Η Νόρμα σήκωσε το δακρυσμένο της πρόσωπο. «Είμαι μια χαρά», είπε.

«Σήκω πάνω», είπε κοφτά η Καμίλ. «Σήκω απ’ το βρεγμένο γρασίδι». Έσκυψε και τράβηξε τη Νόρμα. Την οδήγησε κάτω απ’ το βράχο, και την κάθισε στις διπλωμένες εφημερίδες. «Λοιπόν, τι διάβολο σου συμβαίνει;»

Η Νόρμα σκούπισε το πρόσωπό της με το μανίκι και έσβησε όσο κοκκινάδι είχε απομείνει στα χείλη της. «Δε θέλω να το συζητήσω».

«Καλά, δική σου δουλειά», είπε η Καμίλ.

«Ο Σπυράκιας. Μου ρίχτηκε».

«Καλά, δεν μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου; Ήταν ανάγκη να κάνεις βουτιά με τα μούτρα;»

«Δεν ήταν γι’ αυτό».

«Λοιπόν, για ποιο ήταν;» Η Καμίλ δεν ενδιαφερόταν στ’ αλήθεια. Είχε τα δικά της προβλήματα.

Η Νόρμα έτριψε με τα δάχτυλα τα κοκκινισμένα μάτια της. «Τον χτύπησα», είπε. «Τον χτύπησα επειδή είπε πως είσαι τσούλα».

Η Καμίλ κοίταξε στα γρήγορα αλλού. Κοίταξε πέρα στην κοιλάδα, εκεί όπου χανόταν το τελευταίο κομμάτι του ήλιου πίσω απ’ τα βουνά κι έτριψε το μάγουλο με το χέρι. Το βλέμμα της ήταν σβησμένο. Κι ύστερα το ανάγκασε να γίνει ζωηρό και γελαστό, και χαμογέλασε στη Νόρμα.

«Άκου, μικρή», είπε. «Καλά θα κάνεις να το πιστέψεις μέχρι να το ανακαλύψεις κι η ίδια –όλοι γίνονται κάποτε αλήτες ή τσούλες. Όλοι. Κι οι χειρότεροι είναι αυτοί που το ονομάζουν αλλιώτικα».

«Μα, δεν  είσαι».

«Ασ’ το τώρα», είπε η Καμίλ. «Απλά, ασ’ το. Έλα, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με το πρόσωπό σου. Το φρέσκο κοκκινάδι δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό με ένα καλό πλύσιμο μα είναι καλύτερο απ’ το τίποτα». Η Καμίλ άνοιξε την τσάντα της, ψαχούλεψε κι έβγαλε μια χτένα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]