Το σώμα της 22χρονης Hande Kader βρέθηκε απανθρακωμένο και ακρωτηριασμένο στη γειτονιά Zekeriyaköy της Κωνσταντινούπολης στις 12 Αυγούστου. Η Kader ήταν μια τρανς γυναίκα και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων της LBTQI κοινότητας. Μία από τις φωτογραφίες της που κάνει το γύρο του διαδικτύου, τη δείχνει στην πρώτη γραμμή του Gay Pride της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2015, όπου αστυνομικοί είχαν διαλύσει την πορεία και είχαν απωθήσει με αύρες νερού και πλαστικές σφαίρες τους διαδηλωτές.

Η δολοφονία της Kader δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο έγκλημα μίσους κατά της LBTQI κοινότητας στην γειτονική χώρα. Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη δολοφονία της Kader, ο gay Σύρος πρόσφυγας Muhammad Wisam Sankari βρέθηκε αποκεφαλισμένος σε μια περιοχή αρκετά μίλια μακριά από το σημείο όπου ανακαλύφθηκε και το σώμα της Kader.

Με το hashtag #HandeKadereSesVer (Δώσε φωνή στην Hande Kader) οι χρήστες του twitter προσπαθούν να δώσουν «φωνή» στην τρανς ακτιβίστρια η οποία κακοποιήθηκε βάναυσα και δολοφονήθηκε λόγω του μίσους της κοινωνίας απέναντι στην διαφορετικότητα.

«Οι δολοφονίες των τρανς είναι πολιτικές», λέει το σύνθημα σε τοίχο της Κωνσταντινούπολης

turkey-trans-30

«Δεν ξεχνάμε την Hande Kader. Οι δολοφονίες των τρανς είναι πολιτικές» λέει μια άλλη αφίσα.

hande-kader-poster-20

Το δίκτυο LGBTI+ της Κωνσταντινούπολης και η επιτροπή του Pride Week ζητούν την απονομή δικαιοσύνης για την Kader, ενώ καλούν σε πορεία στις 7 το απόγευμα της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να πουν ένα μεγάλο όχι στην τρανφοβία και στα εγκλήματα μίσους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]