Το 2011 έφυγε, το 2012 ήρθε όμως ο Άρης εξακολουθεί να περνάει δύσκολες μέρες. Με αφορμή λοιπόν, την κατάσταση του άλλοτε «αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ και την αποχή των παικτών από την προχθεσινή προπόνηση, μιλήσαμε με τον Δημήτρη Βεργίνη, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της ομάδας του, τον κόσμο της, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά και στη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Eurocup.

«Πετύχαμε» τον 24χρονο πλέι μέικερ ενώ προετοιμαζόταν να υποδεχθεί το 2012, που έχοντας περάσει δύσκολα πέρυσι, ελπίζει πως θα είναι τόσο για εκείνον όσο και για τον Άρη μια πολύ καλύτερη χρονιά.

Δημήτρη η κατάσταση στον Άρη παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και έτσι ήρθε και η αποχή σας από την προπόνηση και η νέα σας συζήτηση με τον κ. Δαμιανίδη. Τι ακριβώς έγινε και σας κάλυψαν οι διαβεβαιώσεις που πήρατε;
«Πρέπει να πω ότι η αποχή μας από την προπόνηση δεν ήταν μια απόφαση της τελευταίας στιγμής αλλά κάτι που είχαμε αποφασίσει από καιρό. Είχαμε πει ότι μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα προχωρήσουμε σε αυτή τη λύση γιατί από τη μια καταλαβαίνουμε τη δύσκολη κατάσταση της ομάδας αλλά από την άλλη και κάτι πρέπει να γίνει και για μας, που είμαστε απλήρωτοι και είμαστε σε δύσκολη θέση. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο, μας είπε ότι θα δοθούν άμεσα τα χρήματα από τα τηλεοπτικά και ότι σύντομα θα υπάρχουν και άλλα έσοδα στην ομάδα. Έχοντας καλή διάθεση λοιπόν, θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει…».

– Τη λύση όμως την περιμένετε καιρό και ακόμα δεν έχει έρθει… Πραγματικά πιστεύεις ότι θα γίνει κάτι σύντομα;
«Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λύση στις δύσκολες μέρες που όλοι ζούμε. Όμως ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά και από κει και πέρα, εμείς προσπαθούμε να μην αφήνουμε αυτά τα προβλήματα να μας επηρεάζουν αγωνιστικά».

– Πάμε στα αγωνιστικά… Ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά για σας;
«Είναι νομίζω ολοφάνερο ότι ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει γιατί κρίθηκε στις λεπτομέρειες, στις βολές και στα φάουλ. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος από μας αλλά ήταν πιο τυχερός στο τέλος και έτσι χάσαμε».

– Τόσο ο Βαγγέλης Αλεξανδρής όσο και αρκετοί συμπαίκτες σου έκαναν παράπονα για την διαιτησία, μιλώντας μάλιστα ακόμα και για αλλοίωση αποτελέσματος. Να υποθέσω ότι συμφωνείς και εσύ με αυτό;
«Κοίτα, εμένα είναι αρχή μου όσα χρόνια αγωνίζομαι και δεν μιλάω καθόλου για την διαιτησία. Για αυτό αρμόδιος να κρίνει είναι ο κόουτς…».

– Τελευταία έχετε σταθερά ανοδική πορεία άρα φαντάζομαι ότι είσαι αισιόδοξοι για ένα πολύ καλύτερο φινάλε πρωταθλήματος από ήταν το ξεκίνημα σας.
«Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι γιατί παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και έχουμε και πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Άλλωστε, υπάρχει πολύ χρόνος ακόμα αφού δεν έχουμε καν ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος».

– Το 2011 κλείνει για σας με την πρόκριση στο Eurocup και στο ξεκίνημα της καινούργιας χρονιάς θα κάνετε «πρεμιέρα» στην επόμενη φάση με το φαβορί της διοργάνωσης, την Κίμκι στο Αλεξάνδρειο. Έχετε ήδη ξεκινήσει να βάζετε στο μυαλό σας αυτό το παιχνίδι;
«Δεν μπορώ να πω ότι το σκεφτόμαστε από τώρα γιατί προέχουν τα παιχνίδια της Α1 που είναι πολύ σημαντικά για μας. Όμως η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι με την Κίμκι που όντως είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης είναι κομβικής σημασίας για μας γιατί γίνεται και στο Αλεξάνδρειο. Ελπίζω ότι μέχρι τότε θα έχουμε βελτιωθεί και άλλο και θα πάνε όλα καλά, κάτι που εύχομαι να γίνει και στα υπόλοιπα παιχνίδι αυτής της φάσης».

Δημήτρη, παρόλο που ο κόσμος του Άρη λέει ότι είναι στο πλευρό της ομάδας ωστόσο το Αλεξάνδρειο εξακολουθεί να μη γεμίζει με εξαίρεση δύο – τρία παιχνίδια. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;
«Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτό όμως ξέρω είναι ότι είμαστε άλλη ομάδα μέσα στο παρκέ όταν έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και άλλη όταν είμαστε μόνοι μας. Ο κόσμος του Άρη αγαπάει πραγματικά αυτή την ομάδα, γνωρίζει από μπάσκετ και επίσης ξέρουμε ότι καταλαβαίνει και αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνουμε και κάτω από τις γνωστές άσχημες συνθήκες. Εγώ από την πλευρά μου αυτό που θέλω να πω, είναι ότι τους χρειαζόμαστε κοντά μας και ελπίζω στη συνέχεια, το Αλεξάνδρειο να είναι πιο γεμάτο».

– Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς και εσείς είστε μια από τις ομάδες που ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα. Τι θα ήθελες λοιπόν, να ευχηθείς για το 2012;
«Επειδή το 2011 εγώ πέρασα πολύ δύσκολα λόγω του σοβαρού τραυματισμού μου, αυτό που θέλω να ευχηθώ είναι να έχουμε υγεία πάνω από όλα και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Συνέντευξη: Mίρκα Μπούρα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]