Ακόμα και αν είσαι ο καλύτερα προπονημένος αθλητής στον κόσμο, όπως οι μεγαλύτεροι παίχτες του NBA, δεν παύεις να είσαι άνθρωπος. Αυτό φαίνεται πως ο επίτροπος του NBA, Ντέιβιντ Στερν το έχει ξεχάσει. Με 82 παιχνίδια πριν από τα κρίσιμα ματς των playoffs οι μισές ομάδες έχουν χάσει τουλάχιστον έναν παίκτη λόγω τραυματισμού…

82 παιχνίδια κανονικής περιόδου…

Η Regular Season του ΝΒΑ περιλαμβάνει 82 παιχνίδια! Εκτός όμως από αυτήν υπάρχει η preseason που προηγείται της Regular και είναι κάτι σαν την αντίστοιχη καλοκαιρινή προετοιμασία των ομάδων ποδοσφαίρου. Μετά το πέρας των 82 αγώνων της Regular Season, ακολουθεί η postseason (η αλλιώς playoffs). Τέλος, οι δύο καλύτερες ομάδες, θα κοντραριστούν για τον τίτλο του πρωταθλητή στα Finals!

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για κάποιον παίκτη να αγωνιστεί με την ίδια ένταση σε όλα τα ματς. Αν συνυπολογίσει κανείς τις αποστάσεις που καλύπτουν οι παίκτες με τα αεροπλάνα, για να πηγαινοέρχονται στους εντός και εκτός έδρας αγώνες και το γεγονός ότι μπορούν να παίζουν παιχνίδια δύο συνεχόμενες μέρες, είναι αυτονόητο πως δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και ξεκούρασης.

Τα «θύματα»

Kobe Bryant (L.A. Lakers – ρήξη αχίλλειου τένοντα), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder – ρήξη μηνίσκου), David Lee (Golden State Warriors – Ισχίο), Danilo Gallinari (Denver Nuggets – ρήξη χιαστών). Αυτή είναι η λίστα με τους παίκτες που χάνουν ολόκληρη την Postseason και αποτελούν τεράστια απώλεια για την κάθε ομάδα αντίστοιχα.

Rajon Rondo, Amar’e Stoudamire, Tony Parker, Manu Ginobili, Dwyane Wade, είναι μερικοί από τους πρωτοκλασάτους παίκτες των ομάδων τους, οι οποίοι είτε έχασαν μεγάλο μέρος της Regular Season λόγω τραυματισμού, είτε ξεκουράστηκαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα για να προφυλαχθούν για τα Playoffs.

Οι ομάδες ξεκινούν την προετοιμασία τους τον Σεπτέμβρη και τα Finals τελειώνουν τον Ιούνιο! Κάτι που σημαίνει πως οι ομάδες που φτάνουν ως τα Finals, βρίσκονται σε αγωνιστικούς ρυθμούς για 10 μήνες το χρόνο! Βάλτε και αυτούς που συμμετέχουν είτε σε κάποιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είτε σε Ολυμπιακούς Aγώνες το καλοκαίρι και οι μήνες από 10 μπορούν να γίνουν 22! Κοντά δύο χρόνια χωρίς ξεκούραση…

Χαρακτηριστικά παραδείγματα που συμμετείχαν στους τελευταίους Oλυμπιακούς Aγώνες και το πλήρωσαν, είναι οι Kobe Bryant (L.A. Lakers – ρήξη αχίλλειου τένοντα), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder – ρήξη μηνίσκου) και ο Kevin Love, των Minnesota Timberwolves.

Είναι πολλά τα λεφτά

«Μα γιατί δεν μειώνουν απλώς τα παιχνίδια για να είναι λιγότεροι και οι τραυματισμοί;». Γιατί με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς που έχουν γίνει, αν τα παιχνίδια της Regular Season γίνουν 70 από 82, τα κέρδη για τους ιδιοκτήτες και για το NBA γενικότερα, θα έχουν μειωθεί περίπου 15%. Προφανώς και προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν συζητείται καν και αποτελεί θέμα taboo στην Αμερική, αλλά αν του χρόνου εκτός από τους Kobe Bryant και Russell Westbrook απουσιάζουν από τα Playoffs και άλλα μεγάλα ονόματα όπως ο LeBron James ή ο Kevin Durant τότε ίσως όλοι το ξανασκεφτούν.

Γιατί ακόμα και το ωραιότερο φαγητό ή γλυκό, όταν του αφαιρέσεις τα βασικότερα και σημαντικότερα συστατικά του, γίνεται μία άγευστη μάζα…

ΥΓ. Ειδική αναφορά αξίζει στον ΜΕΓΑΛΟ, Kobe Bryant, ο οποίος έκανε υπερπροσπάθεια όλη τη σεζόν, παίζοντας μέσο όρο 40 λεπτά για να βγάλει τους Lakers στα Playoffs μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν και το πλήρωσε. Παρόλα αυτά, με ρήξη αχίλλειου τένοντα, επέστρεψε στο παρκέ ευστόχησε και στις δύο βολές που εκτέλεσε μην μπορώντας καν να περπατήσει και έφυγε από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι. Σε συνέντευξη του λίγα λεπτά αφού είχε μάθει την σοβαρότητα του τραυματισμού του εμφανίστηκε σίγουρος πως θα επιστρέψει στα γήπεδα στα 35 του για να διεκδικήσει αυτό που τόσο πολύ ήθελε φέτος. Το 6ο δαχτυλίδι πρωταθλητή για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Michael Jordan…

kobe1

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts