Ας υποθέσουμε ότι πριν ξεκινήσει η σεζόν, σας έλεγε κάποιος ότι μέσα Απρίλη ο Παναθηναϊκός θα είχε ήδη κατακτήσει το Κύπελλο, θα ήταν στα playoffs της Ευρωλίγκας, έχοντας τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα στο 1-1,  έχοντας κάνει ήδη το break. Αλήθεια, πώς θα τον αντιμετωπίζατε;  Μάλλον με χλευασμό…

Και δεν μιλάμε για τον κλασσικό Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τα 30 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ και έναν βασικό και… άχαστο κορμό. Μιλάμε για μια ομάδα με πολύ μικρότερο μπάτζετ και δέκα νέους παίκτες. Παραπάνω είναι, αλλά αναφερόμαστε σε εκείνους που είναι στη δωδεκάδα. Για μια ομάδα που έχει έναν νέο Έλληνα προπονητή, που αμφισβητήθηκε όσο ελάχιστοι. Που βρέθηκε ουκ ολίγες φορές με την αγχόνη στο λαιμό, αναμένοντας το… κρέμασμα.

Κι όμως, αυτή η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Έδειξε πως είναι ζωντανή. Έδειξε πως παραμένει ακόμη ανταγωνιστική και δικαιούται να διεκδικήσει το έβδομο ευρωπαϊκό της τρόπαιο. Και ας μην το πάρει…

Αφού έφτασε στα προημιτελικά, αφού έχασε το πρώτο ματς της σειράς, από το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Μπαρτσελόνα, στον πόντο και εν πολλοίς λόγω διαιτησίας. Αφού κέρδισε το δεύτερο μέσα στο «σπίτι» της, λόγω της καρδιάς και του πάθους που επέδειξε, είναι ήδη επιτυχημένη η πορεία της.

Εντάξει, μπορεί στην Αθήνα να χάσει ένα ματς και να αποκλειστεί. Με τη Μπαρτσελόνα παίζει. Όλα ανοιχτά είναι. Όπως και να έχει, ουδείς μπορεί να κατηγορήσει Πεδουλάκη και παίκτες. Ακόμη και αν χάσει το πρωτάθλημα από τον σαφώς πιο «δεμένο» και έτοιμο Ολυμπιακό. Η νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού υπό τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και ο Αργύρης Πεδουλάκης, «έχτισαν» μια ομάδα που ξέρει να μάχεται. Ξέρει να πολεμά και ξέρει να κερδίζει. Μια ομάδα που δείχνει χαρακτήρα στα δύσκολα και γίνεται όλο και πιο δυνατή. Δικαίως έχει κερδίσει ακόμη και τον πιο δύσπιστο οπαδό της και έχει κάνει όλη τη φίλαθλη Ελλάδα να της βγάλει το καπέλο.

Απόστολος Λιόγκας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]