Το ημερολόγιο του 15χρονου αυτόχειρα, ένα περιστατικό πριν λίγες ημέρες στο οποίο ο μαθητής φέρεται να είχε χτυπηθεί από συνομίληκούς του καθώς και το  τηλεφώνημα που δέχθηκε το Σάββατο βράδυ, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα αίτια που οδήγησαν τον νεαρό να δώσει τέλος στη ζωή του.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως από φίλους του 15χρονου συγκλονίζουν. Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του, ο 15χρονος είχε πέσει πριν από λίγο καιρό  θύμα ξυλοδαρμού από συνομίληκούς του για ασήμαντη αφορμή . Επίσης πληροφορίες από το φιλικό του περιβάλλον αναφέρουν ότι μετά το πάρτι στο οποίο βρέθηκε το Σάββατο, δέχθηκε ένα απειλητικό τηλεφώνημα.

Οι αστυνομικοί εστιάζουν τις έρευνες τους και στις σημειώσεις που κρατούσε ο 15χρονος μαθητής  στο προσωπικό του ημερολόγιο. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να «διαβάσουν» πίσω από τις γραμμές του ημερολογίου, στο οποίο ο αριστούχος μαθητής κατέγραφε συστηματικά τις σκέψεις και στιγμές της καθημερινότητάς του. Στόχος των αστυνομικών που μετέχουν στις έρευνες, είναι να συνθέσουν το ψυχολογικό προφίλ του παιδιού και να ανακαλύψουν τους λόγους που ώθησαν τον 15χρονο να τερματίσει τη ζωή του.

Το βασικό ερώτημα είναι αν θα επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις που υπάρχουν για την υπόθεση του 15χρονου, δηλαδή ότι είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Αν, δηλαδή, δέχθηκε ισχυρές πιέσεις που γκρέμισαν τις ψυχικές του αντιστάσεις και τον έφεραν αντιμέτωπο με ακραίες αποφάσεις.

Ο 15χρονος φαίνεται ότι ξεκίνησε να γράφει το ημερολόγιο τους τελευταίους τρεις μήνες και οι αρμόδιοι διερευνούν αν αυτό συνδέεται με κάποιο τραυματικό γεγονός που αντιμετώπισε.

Το «κατηγορώ» από συμμαθητές και φίλους προς τους ηθικούς αυτουργούς

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο που ανάρτησαν στα social media συμμαθητές και φίλοι του 15χρονου, τον αποχαιρετούν και καταγγέλλουν:
«Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή; Είσαι περήφανος που στέρησες ένα μέλος μιας οικογένειας, έναν αδελφό και έναν φίλο; Είσαι περήφανος που σκότωσες έναν 15χρονο με όνειρα και στόχους, όπως όλοι μας; Είσαι περήφανος που του στέρησες το μέλλον και στέρησες ένα κομμάτι της ζωής όλων μας;».

Και προσθέτουν: «Ορίστε, τώρα πια πάει… Πώς νιώθεις… Για πες… Εφυγε το κόμπλεξ σου ή ακόμα… Τον κατέστρεψες και μας κατέστρεψες. Του στέρησες τη ζωή, τους στόχους, το μέλλον και πολλά άλλα. Και εμάς μας στέρησες έναν φίλο που ήταν πάντα εκεί για εμάς και νοιαζόταν για τους φίλους του και την οικογένειά του».

Για την ψυχολογική κατάσταση που βίωνε αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Και πονούσε. Πονούσε πολύ. Επρεπε να τον οδηγήσεις σε αυτό το σημείο πια για να καταλάβεις ότι ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΝΑΝΕ».

Το απόγευμα το τελευταίο αντίο

Το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 15χρονο μαθητή από την Αργυρούπολη.  Η κηδεία του μαθητή θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στον ναό του Κοιμητηρίου Αργυρούπολης.

Κατεπείγουσα έρευνα για την αυτοκτονία του 15χρονου

Κατεπείγουσα έρευνα για την υπόθεση του 15χρονου μαθητή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Αργυρούπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής, 8 Ιουλίου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος παρήγγειλε στην εισαγγελέα Ανηλίκων να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν οι λόγοι που ώθησαν το αγόρι στην αυτοχειρία. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να αναζητηθούν και να κληθούν σε εξέταση, στην Εισαγγελία Ανηλίκων, άμεσα, όλοι όσοι ενδέχεται να μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση. Ήδη στο θέμα έχουν εμπλακεί έξι συμμαθητές του 15χρονου, τους οποίους ο αυτόχειρας κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Η εισαγγελική λειτουργός καλείται να διευκρινίσει εάν η αυτοκτονία του 15χρονου σχετίζεται με εκφοβισμό και κακοποίησή του -bullying- από τους συγκεκριμένους συμμαθητές του ή άλλους και να εντοπίσει, σε αυτήν την περίπτωση, κάθε υπαίτιο ώστε να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]