Ο Τιάγκο Αλκάνταρα στην πρώτη του σεζόν στη Μπάγερν Μονάχου έχει κλέψει την παράσταση με την απόδοσή του και οι διοικούντες της Μπαρτσελόνα μετανιώνουν την απόφαση που πήραν το καλοκαίρι, την ώρα που ο Πέπε Γκουαρτνιόλα δικαιώνεται για την επιλογή-επένδυσή του.

“Η απόφασή μου να έρθω στην Μπάγερν ήταν η ιδανική. Πίστευα πως στην Μπαρτσελόνα δεν πίστευαν σε μένα. Ήρθα στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο και μου αρέσει πολύ να παίζω στην Bundesliga” είπε πριν από λίγες μέρες ο Τιάγκο.

Πώς γίνεται να μην πιστεύεις έναν παίχτη με πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Τσάβι και παραπάνω από 10 χρόνια νεότερό του; Όποτε πήρε ευκαιρίες δεν μπορείς να πεις ότι δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Μπορεί να μην ξεχώριζε αλλά σίγουρα δεν υστερούσε σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Ακόμα κι αν τις περισσότερες φορές ερχόταν από τον πάγκο.

Το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση όπως φάνηκε, χωρίς όμως να το καταλάβει τη δεδομένη στιγμή. Έκρινε προτιμότερο να ανανεώσει το συμβόλαιο του 34άχρονου Τσάβι και να πουλήσει τον Τιάγκο στην Μπάγερν. 25 εκατομμύρια ευρώ σίγουρα δεν είναι λίγα για μια “ρεζέρβα”. Αλλά γιατί να μην κρατήσεις τη ρεζέρβα που έχει παραπάνω από 10 χρόνια ποδοσφαίρου ακόμα, σου έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και ακόμα εξελίσσεται για να ανανεώσεις το συμβόλαιο ενός παιχταρά μεν, στη δύση της καριέρας του δε;

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι από όλους τους παίχτες της Μπαρτσελόνα, ο Γουαρντιόλα επέλεξε να πάρει τον Αλκάνταρα στο Μόναχο. Δεν τους χτύπησε κάπως το ποσό το οποίο δεν δίστασε λεπτό να δαπανήσει ο Πεπ για να τον κάνει δικό του; Τι είχε δει σε αυτόν, το οποίο τους διέφευγε; Είχε δει τον διάδοχο του Τσάβι. Αυτό διέφυγε από τους διοικούντες της Μπάρτσα και φέτος ψάχνουν να βρουν τον παλιό καλό εαυτό του αρχηγού τους.

Θα ήταν ιεροσυλία να αμφισβητήσει κανείς την ποιότητα του Τσάβι ή να τον συγκρίνει με τον Τιάγκο τη δεδομένη στιγμή. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γιατί όμως να μην γινόταν σταδιακά ο αντικαταστάτης του; Γιατί να ξαναδαπανήσουν τα 25 εκατομμύρια που πήραν οι “μπλαουγκράνα” για να βρουν του χρόνου τον αντι-Τσάβι; Αφού τον είχαν μες στα πόδια τους. Επίσης, δεν τους εγγυάται κανείς ότι με αυτά τα χρήματα θα βρουν καλύτερο του Αλκάνταρα και μάλιστα στην ηλικία του (22 ετών).

Μπορεί με την Μπαρτσελόνα να μην είχε βγάλει μάτια, αλλά στην εθνική U-21 της Ισπανίας το καλοκαίρι ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα σε μια ομάδα που αποτελούνταν από τους: Ντε Χέα, Μοντόγια, Μπαρτρά, Ιλαραμέντι, Ίσκο, Κόκε, Μοράτα και Τέγιο, μεταξύ άλλων. Στον τελικό απέναντι στην Ιταλία, ήρθε το αποκορύφωμα. Αν και μέσος, πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στους “ατζούρι” των Βεράτι, Φλορένσι, Ιμόμπιλε, Μπορίνι και Ινσίνιε.

 

Ούτε αυτό όμως έκανε τους διοικούντες της Μπάρτσα να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν μπροστά τους. Από τότε που πήγε στην Μπάγερν, έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με τη βοήθεια του Πέπε Γκουαρντιόλα και τα 25 εκατομμύρια μοιάζουν ψίχουλα για τους “Βαυαρούς” και για τους Ισπανούς, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

“Ο Τσάβι είναι σημείο αναφοράς για μένα. Είναι το είδωλό μου. Κάθε φορά που τον έβλεπα στην προπόνηση και στους αγώνες, αλλά και τώρα από την τηλεόραση μου πέφτει το σαγόνι. Ελπίζω να καταφέρω να δώσω στο ποδόσφαιρο, έστω ένα μικρό κομμάτι από αυτά που έδωσε σε αυτό ο Τσάβι”. Τάδε έφη, Τιάγκο Αλκάνταρα. Τέτοιες δηλώσεις δείχνουν πως παρά το νεαρό της ηλικίας του και τις ήδη πολλές επιτυχίες του σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων, παραμένει ταπεινός και με όρεξη να δουλέψει.

Αν όλα πάνε καλά, σε μερικά χρόνια η Μπαρτσελόνα θα χτυπάει ακόμα πιο δυνατά το κεφάλι της στον τοίχο για την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι. Εκτός κι αν αναγνωρίσει για τρίτη φορά το λάθος της και τον ξαναφέρει πίσω, όπως έκανε με τους Ζεράρ Πικέ και Σεσκ Φάμπρεγκας στο πρόσφατο παρελθόν. Αλλά το κακό θα έχει γίνει. Το χέρι θα πρέπει να μπει ξανά στην τσέπη για κάτι που κάποτε ήταν δικό της.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]