Αναστατωμένος είναι ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή για έρευνα στα μαξιλάρια δεκάδων δημοσιογράφων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται καλά κρυμμένα μυστικά του κράτους! Αφορμή για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η αποκάλυψη της υποψήφιας ευρωβουλευτίνας με τη ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, η οποία παραδέχθηκε ότι το καλοκαίρι του 2012 είχε την πληροφορία πως αεροπλάνα φορτωμένα με ευρώ έφταναν στην Ελευσίνα, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας. Ωστόσο, για να μη σπείρει τον πανικό επέλεξε να κρατήσει τη συγκεκριμένη είδηση κρυμμένη στο μαξιλάρι της.

Η πρώην πια δημοσιογράφος του Mega είχε ασφαλώς ευγενή κίνητρα και απέκρυψε την είδηση από πατριωτισμό και όχι επειδή αυτό της είπαν να κάνει (σ.σ. ντροπή σας και μόνο που σκεφτήκατε κάτι τέτοιο). Ωστόσο, η ελληνική δικαιοσύνη έχει άλλη άποψη και πιστεύει πως οι δημοσιογράφοι οφείλουν να μεταδίδουν κάθε διασταυρωμένη πληροφορία.

Στον Άρειο Πάγο γνωρίζουν, όμως, πως η κα. Σπυράκη δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα και πως αρκετοί ακόμη μεγαλοδημοσιογράφοι έχουν κρατήσει πολλές σημαντικές ειδήσεις στα μαξιλάρια τους!

 

polu1

Καλά ενημερωμένες δικαστικές πηγές αναφέρουν πως τα «πλοκάμια» της δικαιοσύνης έχουν αρχίσει τους ελέγχους σε πολλά ακόμη μαξιλάρια, όπως αυτό του Γιάννη Πρετεντέρη, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν τα τρία επόμενα Μνημόνια, ένα μεσοπρόθεσμο, η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «Το Ποτάμι», καθώς και μία αφίσα του Φραγκίσκου Αλβέρτη.

 

polu2

Στη «δαγκάνα» της δικαιοσύνης και ένας ακόμη ρεπόρτερ του μεγάλου καναλιού, ο Παύλος Τσίμας, κάτω από το μαξιλάρι του οποίου εντοπίστηκε ένας ξεχασμένος «Ριζοσπάστης», ένα ψεύτικο μουστάκι και η δικογραφία από τις μηνύσεις του στον Πιτσιρίκο.

Δεν είναι ύποπτοι, ωστόσο, μόνο οι δημοσιογράφοι του Mega. Εξονυχιστικές έρευνες έγιναν επίσης στο μαξιλάρι του Νίκου Ευαγγελάτου, όπου, ωστόσο, δεν βρέθηκε τίποτε άλλο εκτός από μερικές τρίχες από το χέρι του παρουσιαστή, ένα μανό της Τατιάνας κι ένα Ευαγγέλιο (σ.σ. Ορκίζομαι).

Τα ευρήματα που αφορούν στο Θέμο Αναστασιάδη, όμως, είναι εντυπωσιακά. Σκουπιδοσακούλες με χαρτονομίσματα, σταυρωμένα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής, μία σκισμένη φωτογραφία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και διάφορα DVD, τα οποία εξετάζονται, βρέθηκαν στο διαμέρισμά του.

 

polu3

Άκαρπες ήταν οι έρευνες, τέλος, στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε, καθώς δεν βρέθηκε κρεβάτι. Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ άλλωστε σπάνια πηγαίνει σπίτι του και το μαξιλάρι του βρίσκεται μόνιμα στο σταθμό, όπου αργά ή γρήγορα θα κάνουν έφοδο οι Αρχές.

Η έρευνα συνεχίζεται και σύντομα αναμένεται να ξεσκεπαστούν κι άλλα κρυμμένα μυστικά δημοσιογράφων που μέχρι σήμερα βρίσκονταν καλά κρυμμένα στα μαξιλάρια τους…

Μέχρι τότε, ας ακούσουμε ένα τραγουδάκι, γιατί με τις τόσες πολλές αποκαλύψεις κουράστηκα.

Καλή Πρωτομαγιά

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]