Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο του μακαριστού Χριστόδουλου, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω της οικονομικής κρίσης, βγάζει από το συρτάρι της η Αρχιεπισκοπή και ετοιμάζεται να το κάνει πράξη το αμέσως επόμενο διάστημα;, στο πλαίσιο του ανοίγματός της στη νεολαία.

Οι fans της Εκκλησίας είναι ομολογουμένως στην πλειοψηφία τους μιας κάποιας ηλικίας και οι ιεράρχες μας κρίνουν απαραίτητο να γίνουν κάποιες κινήσεις που θα τραβήξουν το βλέμμα των νέων.

Το κορυφαίο εγχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση είναι λοιπόν το εκκλησιαστικό XFactor, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά και μένει να ρυθμιστούν μόνο κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες πριν κάνει την επίσημη ανακοίνωση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η Εκκλησία μας γνωρίζει πως ένας Γαϊτάνος, μία Γλυκερία και ένας Σαντικάι, δεν αρκούν… Και για πόσο καιρό θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της τηλεοπτικής τους ιεραποστολής; Χρειάζεται νέο αίμα στην εκκλησιαστική show biz και το νέο talent show έρχεται για να αναδείξει νέους Γαϊτάνους.

Αποκλειστικές πληροφορίες της Σαλαμάνδρας αναφέρουν πως ανήμερα το Πάσχα ο Ιερώνυμος σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό θα ανακοινώσει το πρώτο εκκλησιαστικό XFactor.
Παρουσιαστής του show θα είναι, όπως μαθαίνουμε, ο Χρήστος Σαντικάι, ενώ η τριπλέτα των κριτών αποτελείται από την αφρόκρεμα της χριστιανικής δισκογραφίας.

Όλοι όσοι ξεχώρισαν στο “The Voice of Church” δίνουν το παρών και στο X Factor.

Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Σταμάτης Γονίδης και Μητροπολίτης Άνθιμος θα κάτσουν λοιπόν στις ηλεκτρικές καρέκλες των κριτών.

Στα backstage ως άλλη Ευαγγελία Αραβανή θα δούμε την Ελένη Λουκά, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως τα επεισόδια του show θα γυριστούν στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ ο τελικός θα μεταδοθεί live από το Φανάρι!

Οι επίδοξοι νέοι Γαϊτάνοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στο site dogma.gr ή γραπτώς στην ενορία της περιοχής τους.

Καλό Πάσχα.

*Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]