Η ιστορία της Cyntoia Brown ήρθε στο προσκήνιο καθυστερημένα μετά από ένα ντοκιμαντέρ. Από τότε όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανάμεσά τους βουλευτές, γερουσιαστές αλλά και μεγάλα ονόματα της αμερικανικής ποπ κουλτούρας,όπως η Ριάνα και η Κιμ Καρντάσιαν, άρχισαν να κοινοποιούν την ιστορία της Cyntoia, μιας γυναίκας θύμα trafficking από όταν ήταν παιδί, η οποία συνελήφθη το 2004 στα 16 της δηλαδή χρόνια, επειδή είχε το κουράγιο να σκοτώσει τον 43χρονο άντρα που την είχε αγοράσει για τον ικανοποιήσει σεξουαλικά.

Το 2011 ο Daniel Birman, έκανε ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο παρουσίαζε όλο το παρασκήνιο της λεκτικής, ψυχικής και σωματικής κακοποίησης που είχε υποστεί η Cyntoia όταν ήταν μόλις παιδί.

Ήδη από όταν ήταν στην οικογένειά της, η σωματική και λεκτική κακοποίηση ήταν καθημερινό φαινόμενο προς τις γυναίκες. Η μάνα και η γιαγιά της ήταν επίσης θύματα. Η ίδια δεν είχε καμιά ελπίδα. Αργότερα, την προήγαγε ένας ονόματι «ο κόφτης των λαρυγγιών».

Παρόλο που η ίδια σκότωσε με όπλο ουσιαστικά τον 43χρονο Johnny Mitchell Allen όταν ο ίδιος την αγόρασε και την έφερε σπίτι του για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις, η «δικαιοσύνη» της πολιτεία του Τενεσί όχι μόνο δεν της αναγνώρισε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά την καταδίκασε ως ενήλικη για τα εγκλήματα της πορνείας και της δολοφονίας, ενώ η ίδια ήταν 16χρονών και της επέβαλε 51 χρόνια φυλακή!

Σήμερα, εξαιτίας της δημοσιότητας που πήρε η ιστορία της και του τεράστιους κύματος αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε, ο κυβερνήτης του Τενεσί, έδωσε χάρη στην 30χρονη πλέον Cyntoia, μετά από 15 χρόνια που εξέτισε στην φυλακή. Έτσι στις 7 Αυγούστου, η Cyntoia θα αποφυλακιστεί. Η ίδια όλα αυτά τα χρόνια βοηθάει νέους με προβλήματα- όπως και τα δικά της-ενώ προσπαθεί να πάρει το πτυχίο της.Δηλώνει ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει το έργο της και να αλλάξει την ζωή της μια για πάντα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]