Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 διωκόμενοι της Μόριας, για τα γεγονότα της 18 Ιούλη 2017, μετά από τη θεαματική κατάρρευση του κατηγορητηρίου στο δικαστήριο. Με πρόταση της εισαγγελέως αθωώθηκαν οι τρεις για όλα τα αδικήματα ενώ οι υπόλοιποι 32 απαλλάχθηκαν από τα περισσότερα αδικήματα του κατηγορητηρίου και τους απαγγέλθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 26 μήνες, με τριετή αναστολή.

Η αδυναμία να αναγνωριστούν εκ μέρους των αστυνομικών οι φερόμενοι ως υπαίτιοι και η ανάδειξη πολλαπλών αντιφάσεων στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας έκαναν φανερό ότι η αστυνομία έκανε συλλήψεις στο σωρό. Από την πλευρά τους, οι διωκόμενοι κατέθεσαν για υπέρμετρη χρήση βίας εκ μέρους της αστυνομίας.

Η δίκη των 35 κάνει φανερό για άλλη μία φορά πόσο η καταστολή είναι ο πυρήνας της προσφυγικής πολιτικής αλλά και πόσο κρίσιμη είναι η οργάνωση των αντιστάσεων και της αλληλεγγύης, ώστε να αποκτούν ορατότητα και να ακούγεται η φωνή όλων όσων είναι φυλακισμένοι στα προσφυγικά στρατόπεδα της ντροπής – έρμαια της διοικητικής αυθαιρεσίας, της αστυνομικής βίας και της πολιτικής των μαζικών επαναπροωθήσεων.

Αντιρατσιστικές οργανώσεις και αλληλέγγυοι στάθηκαν στο πλευρό των 35 προσφύγων κι αυτό συνέβαλε στο να αναδειχθεί η σαθρότητα του κατηγορητηρίου. Με τον ίδιο τρόπο πιστεύουμε θα αναδειχθεί και στη συνέχεια της δίκης των οκτώ της Πέτρου Ράλλη (στις 23 Μαΐου, Λουκάρεως, Δ80Δ 2ος όροφος 9.00 π.μ), που έπεσαν θύματα βάναυσης μεταχείρισης από την αστυνομία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]