Μια αφορμή για να έρθουν πιο κοντά οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, χτίζοντας γέφυρες φιλίας και όχι τείχη φανατισμού, αποτελεί το πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας με συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων εθελοντών με σκοπό τον καθαρισμό ορισμένων μονοπατιών της περιοχής της Αρέθουσας στην Ικαρία.

Η Αρέθουσα είναι ένα μικρό ορεινό χωριό της βόρειας Ικαρίας με πληθυσμό μόλις 100 κατοίκους. Φέτος από 29 Ιουνίου μέχρι 9 Ιουλίου, ο φορέας »Διάλογος», σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τον σύλλογο του χωριού, σχεδιάζει ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας με συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων εθελοντών με σκοπό τον καθαρισμό ορισμένων μονοπατιών της περιοχής και την συμμετοχή σε εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού μικρής κλίμακας που κάθε χρόνο γίνονται πριν το πανηγύρι του χωριού στις 17 Ιουλίου.

«Η Αρέθουσα βρίσκεται επίσης στην “παραμεθόριο”» λένε οι διοργανωτές και προσθέτουν: «Με το θερμόμετρο του φόβου, τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία να ανεβαίνουν τον τελευταίο καιρό, την Ελλάδα, την Τουρκία την Ευρώπη και γενικότερα, βλέπουμε αυτό το έργο σαν μια ευκαιρία να διαδηλώσουμε ενάντια στον φόβο απέναντι του “άλλου” και τον φανατισμό. Με τη συμμετοχή εθελοντών από Τουρκία και Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε μια μικρή κοινότητα που ζει κοντά στα σύνορα, προσπαθούμε να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη ενάντια στον φανατισμό και την μισαλλοδοξία».

Στα πλαίσια του προγράμματος θα οργανωθούν δραστηριότητες σχετικές με την γλώσσα (τάξεις συζήτησης στα ελληνικά και τουρκικά), την κουζίνα, τις παραδόσεις, την μουσική και τους χορούς των χωρών μας. «σε μια προσπάθεια να μάθουμε ο ένας για τον άλλο και από τον άλλο και να χτίσουμε μικρά γεφυράκια ανάμεσα στα σύνορα που μας χωρίζουν». Οι συμμετέχοντες, αν ταυτόχρονα σπουδάζουν την “άλλη” γλώσσα, θα έχουν τη δυνατότητα να την εξασκήσουν μιλώντας με φυσικούς της ομιλητές.

Πηγή: ikariaki

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]