Ορισμένες φορές όσο θες και προσπαθείς να καταλάβεις κάποιες επιλογές που παίρνονται γύρω σου αδυνατείς να τα καταφέρεις. Πάρτε για παράδειγμα τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Έχει στο ρόστερ του ήδη 6 κεντρικούς αμυντικούς, ωστόσο όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ ο Θρύλος ψάχνει και για έβδομο!

Οφείλουμε ωστόσο να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο καλύτερος εκ των κεντρικών αμυντικών των Πρωταθλητών Ελλάδας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, υπέστη ρήξη χιαστών στην πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα η άμυνα των Πειραιωτών να δεχτεί ένα τεράστιο πλήγμα, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, όποτε και υπολογίζεται η επιστροφή του 27χρονου άσου στους αγωνιστικούς χώρους.

Όπως πλήγμα ήταν και η μη-ανανέωση του συμβολαίου του Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο πολύπειρος Σουηδός άσος προτίμησε να μην συνεχίσει την καριέρα του στο λιμάνι του Πειραιά, αναγκάζοντας έτσι τον Ολυμπιακό να χάσει οριστικά τον ένα εκ των δύο περυσινών «βράχων» του στο κέντρο της άμυνας.

Παρά την κακοτυχία ωστόσο με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και την αιφνίδια αποχώρηση του Όλοφ Μέλμπεργκ από τους Πειραιώτες, αυτοί δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο που διανύουμε τρεις κεντρικοί αμυντικοί έχουν περάσει τις πύλες του Ρέντη και προπονούνται υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού της ομάδας, Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Μάλιστα οι δύο εκ των τριών είναι Έλληνες, συμβάλλοντας έτσι στο όραμα (όπως λέγεται πως είναι) του προέδρου της ομάδας Ευάγγελου Μαρινάκη για ελληνοποίηση του ρόστερ. Πρόκειται για τον Κώστα Μανωλά από την ΑΕΚ, τον Δημήτρη Σιόβα από τον Πανιώνιο και τον άσημο Γάλλο Κλοντ Ντιελνά. Οι τρεις τους σε συνδυασμό με τους επίσης Έλληνες Τάσο Παπάζογλου και Γιάννη Ποτουρίδη, που βρίσκονταν και την περυσινή περίοδο στο ρόστερ του συλλόγου, αποτελούν τους 5 ετοιμοπόλεμους κεντρικούς αμυντικούς.

Κι όμως αυτοί οι 5 κεντρικοί αμυντικοί δεν αρκούν για να καλύψουν το κενό του Αβραάμ Παπαδόπουλου μέχρι τον Δεκέμβρη και του Όλοφ Μέλμπεργκ που αποχώρησε. Το προπονητικό τιμ της ομάδας αλλά και η διοίκηση της έχουν δώσει εντολή στους σκάουτερ να «σκανάρουν» την αγορά προς εξεύρεση ενός (ξένου προφανώς) κεντρικού αμυντικού, ώστε να μπορέσει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αλήθεια όμως τότε ο Μανωλάς, ο Σιόβας και ο Ντιέλνα γιατί αποκτήθηκαν; Η περίφημη ελληνοποίηση που «τσαμπουνά» ο Μαρινάκης κάθε φορά που βλέπει μία κάμερα πως υλοποιείται; Με την απόκτηση των καλύτερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών και τον παραγκωνισμό τους στην εξέδρα ή στην καλύτερη στον πάγκο;

Δεν νομίζω να είπε ποτέ κανένας οπαδός του Ολυμπιακού στον Μαρινάκη «Θέλω η ομάδα να έχει τους 25 καλύτερους Έλληνες παίκτες». Μπορεί η επιθυμία για ελληνοποίηση του ρόστερ να υπάρχει σε μεγάλη μερίδα των οπαδών των Νταμπλούχων Ελλάδας, ωστόσο το όνειρο αυτό ανήκει προσωπικά στον πρόεδρο των ερυθρολεύκων.

Ένα όνειρο το οποίο για να πάρει σάρκα και οστά θέλει ρίσκο, υπομονή και επιμονή. Αλλιώς μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη για τα νεαρά ταλέντα, που θα βλέπουν τους ξένους ή πιο έμπειρους παίκτες να αγωνίζονται, ενώ οι ίδιοι θα «λιάζονται» στην εξέδρα, χάνοντας πολύτιμα χρόνια εμπειρίας και ταυτόχρονα την όρεξή τους για μπάλα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

ΕλληνοΚαναδός από μητέρα, Χιλιαδιώτης (Φωκίδας) από πατέρα, ήξερε από μικρός πως θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Περισσότερο από τα άλλα παιδάκια. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό και εργάστηκε σε διάφορα αθλητικά site (balla.gr, sport.gr) προτού μεταπηδήσει στο τεχνικό κομμάτι της διαδικτυακής τηλεόρασης (livestreaming). Σπουδαιότερη εμπειρία της ζωής του, μαζί με ένα buzzer beater στην ηλικία των 8 ετών, η πρόσφατη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, στο οποίο αποτέλεσε και ανταποκριτής του gazzetta.gr. Στο 3point κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, πλάκα με φίλους και δημοσιογραφία χωρίς αφεντικά.

Related Posts