Σχεδόν το 1/3 της ζωή μας, το περνάμε καθημερινά δουλεύοντας. Για πολλούς η δουλειά είναι καταναγκαστική ρουτίνα, για άλλους απλώς μία συνήθεια που πρέπει να βγάλουν εις πέρας κατά τη διάρκεια της ημέρας και για λίγους αλλά και πολύ τυχερούς, η δουλειά αποτελεί πηγή έμπνευσης  χαράς και εξέλιξης.

Ανθρώπους και από τις τρεις κατηγορίες λοιπόν, φωτογραφίζει ο μπαρουτοκαπνισμένος πλέον φωτογράφος Jed Share, δίνοντας σημασία σε όσα οι άλλοι αποφασίζουν να αγνοήσουν.  Ταξιδεύοντας από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη, δεν φωτογραφίζει απλά του ανθρώπους, αλλά προσπαθεί να μπει στη θέση τους και να βιώσει μαζί τους τα προβλήματα
τους. Συνομιλεί μαζί τους, μαθαίνει τα μυστικά τους, πολλές φορές μάλιστα φτιάχνει και μικρές ταινίες με αυτούς.

douleia1

Άνθρωποι σε χωράφια που μοχθούν καθημερινά για τα προς το ζην, επιστήμονες σε εταιρείες, οδηγοί, μεταλλουργοί ακόμα και συλλέκτες κόκκων καφέ, περιέχει η συλλογή του. Βλέπετε ταξίδεψε σε παραπάνω από 60 χώρες καταφέρνοντας να απαθανατίσει μία πολύ μεγάλη γκάμα επαγγελμάτων. Ολοι διαφορετικοί, με διαφορετικά προβλήματα, μισθούς, έγνοιες αλλά ο καθένας τους ξεχωριστός με μυστικά και ιστορίες, μόχθο αλλά και απόλαυση για τη δουλειά που κάνει.
douleia3

Όπως αναφέρει και ο ίδιος άλλωστε, θεωρεί τη φωτογραφία κάτι σαν την αποστολή του, με τον τρόπο του προσπαθεί να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο αλλά και πιο χαρούμενο μέρος. Ισως γι αυτό να έδωσε και τόση σημασία στο project του, με τους ανθρώπους εν ώρα εργασίας. Γι αυτόν η εργασία δεν είναι ρουτίνα αλλά πηγή άντλησης έμπνευσης, με αυτήν προσπαθεί να αλλάξει έστω και λίγο την μίζερη καθημερινότητα.

douleia4

douleia6

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]