Η δυνατότητα εξαγοράς των κόκκινων δανείων από τους δανειολήπτες έναντι των funds κατά προτεραιότητα, θα ισχύσει μόνο για τους στρατιωτικούς γιατί το απαγορεύει το μνημόνιο είπε ο κύριος Παπαδημητρίου τρομάρα του, που είναι και καθηγητής Οικονομικών και είχε λέει και μια ριζοσπαστική θέση για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα σε σχέση με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αυτά πριν από τις εκλογές του 2015, δηλαδή πριν υπουργοποιηθεί και αυτός και η γυναίκα του, η Ράνια Αντωνοπούλου. Τώρα έχουμε την εφαρμογή του μνημονίου και την επίκλησή του για να δικαιολογήσει τα πάντα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια καραμπινάτη παραβίαση αυτών που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά για μια και μόνο κοινωνική ομάδα, αυτή των ενστόλων στρατιωτικών. Δηλαδή ένας ένστολος στρατιωτικός με κόκκινο δάνειο θα μπορεί να εξαγοράσει το δάνειό του και να το αποτρέψει από το να πουληθεί σε fund, ενώ αυτό δε θα μπορεί να ισχύσει για τους υπόλοιπους δανειολήπτες για να αποτραπεί η προώθηση των στρατηγικών κακοπληρωτών, λέει ο κύριος Παπαδημητρίου. Ή μάλλον έτσι του είπανε να λέει κάποιοι επικοινωνιολόγοι και αυτός το ‘χαψε ότι με αυτόν τον τρόπο θα περάσει η κυβερνητική πολιτική πιο εύκολα στους κουτόφραγκους.

Μόνο που σε αυτόν εδώ τον τόπο οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, με τις δικτατορίες και τις δεκαετίες ακροδεξιού παρακράτους, συνδεδεμένου με τις πιο βαθιές μιλιταριστικές δομές, δομές που στηρίζονταν σε παροχές προς τους ενστόλους, ακριβώς στο μοντέλο που ο νεοφιλελεύθερος κύριος Παπαδημητρίου προωθεί, επαναφέροντας τις μεταπολεμικές κρατικές πρακτικές στο 2018. Ζούμε στη χώρα που οι στρατιωτικοί έπαιρναν ολόκληρες περιοχές φιλέτα με προνομιακές ρυθμίσεις για να χτίσουν σπίτια ή να αγοράσουν οικόπεδα, και όλα αυτά γίνονταν με τη στήριξη του κράτους και των δεξιών κυβερνήσεων που στήριζαν την ύπαρξή τους όχι στην λαϊκή αποδοχή, αλλά στην καταστολή. Γι αυτό χρειάζονταν τη στήριξη του στρατού και του ακροδεξιού παρακράτους και με τις παροχές το θώπευαν, για να το έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Το ότι αυτό το πράγμα σήμερα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που παράλληλα διατείνεται ότι είναι και μια αριστερή δύναμη και ταυτόχρονα εξανίσταται όταν η παράταξη του Μελανσόν, το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς στην Ευρώπη σήμερα, εισηγείται την αποπομπή του από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, είναι απλώς δείγμα πολιτικαντισμού και υποκρισίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, οδεύοντας προς τις εκλογές, μέσα από μια διαπραγμάτευση κάτω από το τραπέζι με τους δανειστές, παίρνει τη συναίνεσή τους για να περάσει αυτή την άθλια ρύθμιση, που λέει ότι όλοι οι Έλληνες που χρωστούν, είναι δυνάμει στρατηγικοί κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες, εκτός από τους στρατιωτικούς γιατί… έτσι! Όλη η υποκρισία της σύγκρουσης και καλά με την ακροδεξιά, έρχεται και αποκαλύπτεται μόλις τα πράγματα φτάσουν στο ζήτημα της μικροπολιτικής και της ψηφοθηρίας. Ας μην έχουμε καμία αυταπάτη λοιπόν: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να δανειστεί ακόμα και ακροδεξιές πρακτικές προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Μετά θα προσπαθήσει να ξεπλυθεί με τη Novartis.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]