Κατά διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια σε βραχυχρόνια μίσθωση και τουριστική ανάπλαση στο Κουκάκι επιτέθηκε η αστυνομία με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Η πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούνταν σε μια γειτονιά όπου η χρήση του Airbnb έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες για τους κατοίκους της περιοχής και όσους νοικιάζουν σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες από συλλογικότητες, έχει τραυματιστεί τουλάχιστον ένας διαδηλωτής.

Συμμετέχοντες στη διαδήλωση και άνθρωποι που παρακολουθούσαν το περιστατικό στη γειτονιά κάνουν λόγο για αναίτια και σκληρή επίθεση των ΜΑΤ στην διαδήλωση, προσθέτοντας ότι νωρίτερα δεν είχε συμβεί το παραμικρό και επισημαίνοντας ότι στην πορεία υπήρχαν και διαδηλωτές με τα παιδιά τους σε καρότσια.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στη διαδήλωση και δεύτερη φορά, στη συμβολή των οδών Δράκου και Βεΐκου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση θαμώνων, οι οποίοι δέχθηκαν επίσης χτυπήματα.

Η αστυνομία-όπως και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης που αναπαράγουν όσα η αστυνομία λέει- υποστηρίζει ότι άτομα από τη διαδήλωση επιτέθηκαν στους αστυνομικούς  της διμοιρίας ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το Α/Τ Ακροπόλεως στην οδό Βεΐκου. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία  έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ προχώρησαν σε μία προσαγωγή και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το indymedia, ο προσαχθέντας είναι τραυματίας και έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, όπου συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.

*Η φωτογραφία από τον λογαριασμό στο Twitter της δημοσιογράφου Eliza Triantafillou

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]