Η ιστορία του εργατικού κινήματος διηγείται με λεπτομέρειες τις διαφωνίες, τις διαμάχες και τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους μαρξιστές και τους αναρχικούς, αλλά ποτέ τις πραγματικές συμμαχίες και την αποτελεσματική αλληλεγγύη μεταξύ αυτών των δύο ρευμάτων. Ο Ολιβιέ Μπεζανσενό και ο Μικαέλ Λεβύ επέλεξαν να φωτίσουν αυτήν την αγνοημένη –συχνά σκοπίμως– όψη, η οποία αποκαλύπτει τη συγγένεια των αγώνων τους, από την εποχή της Κομμούνας του Παρισιού έως τις μέρες μας, πολλές φορές εν μέσω αιματηρών συγκρούσεων. Η πορεία αυτή ξεκινά από τη Λουίζ Μισέλ και φτάνει έως τον υποδιοικητή Μάρκος, περνώντας από τον Βάλτερ Μπένγιαμιν, τον Αντρέ Μπρετόν και τον Ντανιέλ Γκερέν.

Ένα βιβλίο μαχητικό και ευαίσθητο, γεννημένο από την ελπίδα να είναι το μέλλον κόκκινο και μαύρο.

Επαναστατικές Συγγένειες | τα κόκκινα και τα μαύρα αστέρια μας
Μικαέλ Λεβύ, Ολιβιέρ Μπεζανσενό
Ακυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ, 2016

Ομιλητές:
Michael Löwy
συγγραφέας

Κώστας Δεσποινιάδης
Εκδόσεις-Περιοδικό Πανοπτικόν

Νίκος Πελεκούδας
μέλος του ΕΕΚ

Κώστας Χαριτάκης
εργαζόμενος στη ΒΙΟ.ΜΕ

συνδιοργάνωση:
Ακυβέρνητες Πολιτείες
ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Το event στο facebook

afisa-akyvernhtes-01

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]