Με ανακοίνωσή τους στο Facebook οι «Αγανακτισμένοι» ανακοίνωσαν την επιστροφή τους στην πλατεία Συντάγματος. Η επίσημη επιστροφή τους στους δρόμους της ανατροπής θα γίνει όπως ανακοινώθηκε την 28η Οκτωβρίου, για να πούνε ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στους φόρους ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ».

Όπως τονίζεται στην ανάρτηση των Αγανακτισμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η απόφαση για να ξεκινήσουν εκ νέου τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι διαπιστώνουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μοιάζει αρκετά αποφασισμένη να επιβάλλει σκληρά μέτρα και να εφαρμόσει κατά γράμμα το Μνημόνιο.

«Τι φλωριές είναι αυτές; Αν δεν πληρώσουμε, πώς θα βγούμε από την κρίση;», δικαίως αναρωτιούνται.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν φυσικά η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιβάλλει τελικά φόρο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά να βάλει κάτι «πενταροδεκάρες» του 6% και του 13%, λες και είμαστε τίποτα πτωχοί. Είναι αλήθεια πως δεν περίμεναν τέτοια αντιμετώπιση από τον Νίκο Φίλη.

«Θέλουμε φόρους και όχι πενταροδεκάρες» είναι ένα από τα βασικά συνθήματα των Αγανακτισμένων, που παράλληλα υποστηρίζουν ότι πρέπει να σταματήσει και η κοροϊδία με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.

«Σταθάκη, κοπρίτη, πάρε μας το σπίτι», αναγράφεται πάνω σε ένα από τα πανό που έχουν ετοιμάσει για την επιστροφή τους στην πλατεία Συντάγματος. «Τσίπρα, μεγάλε άρχοντα, πάρε μας τα υπάρχοντα», γράφουν σε ένα άλλο.

Από τα υπόλοιπα αιτήματά τους αυτά που ξεχωρίζουν είναι η απαίτησή τους να ακριβύνουν όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και να μπει χαράτσι στη χρήση του ίντερνετ.

Επίσης, ευελπιστούν να συνδυάσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωσή τους με μία ακόμη μεγαλύτερη και κυρίως πολυδάπανη παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ». Αυτός ήταν άλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους που επέλεξαν την 28η Οκτωβρίου για να ξαναβγούν στους δρόμους. Έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον Πάνο Καμμένο και του ζήτησαν να προετοιμάσει ό,τι πιο γραφικό μπορεί να φανταστεί.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στις κινητοποιήσεις πρωτοστατεί η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, η οποία παντρεύτηκε την Τετάρτη στον Σκορπιό. Η οικογένεια Ριμπολόβλεβ έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα και δεν μπορεί να κάθεται να μετράει φραγκοδίφραγκα για να πληρώνει τους φόρους της.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου προσπάθησε να την μεταπείσει και να της εξηγήσει πως κατά βάθος ο Αλέξης είναι καλό παιδί, αλλά η Εκατερίνα ήταν ανένδοτη.

Τέλος, να σημειώσουμε πως το κείμενο διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων υπογράφουν, μεταξύ άλλων, πολλά σπουδαία ονόματα όπως η Μαριάννα Λάτση, ο Μπρους Γουέιν, ο Σκρουτζ Μακ Ντακ και ο Σύλλογος Φορολογικής Λατρείας Μυκόνου.

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]