Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας, που νιώθουμε σαν να έχουν συνωμοτήσει όλα εναντίον μας. Ότι τίποτα δεν πάει όπως το θέλουμε. Κάποιες άλλες φορές, παρακαλάμε τον Θεό να μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία για να διορθώσουμε ένα λάθος μας. Για άλλους, αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά όμως δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία που του δόθηκε…


Τελικός Champions League 2008 (Μόσχα)

Η Τσέλσι έφτανε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Champions League και είχε μία πολύ καλή ευκαιρία να κατακτήσει κιόλας το τρόπαιο, καθώς ο αγώνας γινόταν με μία αγγλική ομάδα που γνωρίζει καλά, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μάλιστα σε ουδέτερο έδαφος.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους μπλε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βάζει μπροστά στο σκορ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 28΄ με κεφαλιά. Η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση, έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια, ένα εκ των οποίων με τον Ντρογκμπά.

Εκεί και συγκεκριμένα στο 116΄ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είδε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Έτσι στέρησε από τον εαυτό του και από την ομάδα του το δικαίωμα να έχει έναν ακόμα καλό εκτελεστή στην διαδικασία των πέναλτι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτελέσουν πέναλτι παίκτες όπως οι Νικολά Ανελκά και Τζον Τέρι. Ο τελευταίος γλίστρησε και έστειλε την μπάλα άουτ και ο πρώτος έχασε το τελευταίο και καθοριστικό πέναλτι, με τον Φαν Ντερ Σαρ να τον «ψαρεύει». Ο ίδιος ο Ντρογκμπά είχε δηλώσει μετανιωμένος για αυτή την εξέλιξη και από τότε έψαχνε την ευκαιρία να εξιλεωθεί.


Σεζόν 2011-2012

Η φετινή σεζόν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα για τον επιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού. Η έλευση του Αντρέ Βίλας Μπόας, τον μετέτρεψε από βασικό και αναντικατάστατο, σε… ρεζέρβα πολυτελείας.

Ο ντεφορμέ Φερνάντο Τόρες, που είχε ξεπεράσει τα 1000 λεπτά χωρίς να σκοράρει, ο Ντάνιελ Στάριτζ και ο Σάλομον Καλού, ήταν οι λύσεις που προτιμούσε ο Πορτογάλος τεχνικός και χρησιμοποιούσε τον Ντρογκμπά σαν αλλαγή, ή όταν δεν είχε άλλη επιλογή.

Με την φυγή του πρώην τεχνικού της Πόρτο και με την αντικατάστασή του από τον Ντι Ματέο, τα πράγματα άλλαξαν εντελώς. Ο θηριώδης φορ ξαναέγινε βασικός και αναντικατάστατος, βρήκε και πάλι το χαμόγελό του και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του σχεδόν σε κάθε ματς ανεξαρτήτου διοργάνωσης.

Στις 18 Απριλίου, στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Champions League, πάλευε μόνος του με όλη την άμυνα της Μπαρτσελόνα και εκτός από αυτό ήταν ο παίκτης που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

 

 

 

Στις 24 Απριλίου, στον επαναληπτικό στον Καμπ Νου ήταν συγκλονιστικός. Πάλευε μπροστά και ταυτόχρονα γυρνούσε μέχρι και σε θέση μπακ για να καλύψει το κενό του Τζόν Τέρι (Κόκκινη από το 37΄).

Κανείς όμως δεν θα το θυμόταν αυτό, αν ο Μέσι ευστοχούσε στο πέναλτι που υπέπεσε ο Ντρογκμπά σε μαρκάρισμα του πάνω στον Φάμπρεγκας στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης. Το σκορ θα γινόταν 3-1 υπέρ της Μπαρτσελόνα και ο αποκλεισμός θα ήταν η πιο πιθανή κατάληξη για την ομάδα του Λονδίνου. Αυτή, ήταν η πρώτη φορά που η τύχη… του έκλεισε το μάτι.

Σε μια παρόμοια φάση στην παράταση του τελικού του Champions League, ο Ιβοριανός ανέτρεψε τον Φράνκ Ριμπερί εντός περιοχής με το σκορ στο 1-1. Ο Πετρ Τσεχ όμως νίκησε τον Αριεν Ρόμπεν από την βούλα του πέναλτι.

Όπως και στην περίπτωση του Μέσι, έτσι και με αυτή του Ρόμπεν, αν ο Ολλανδός ευστοχούσε, κανείς δεν θα θυμόταν ότι ο Ντρογκμπά ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1 για την Τσέλσι κρατώντας την ζωντανή λίγα δευτερόλεπτα πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας.

Παρόλα αυτά, το κερασάκι στην τούρτα δεν είχε ακόμα μπει. Αυτό έγινε, όταν ο πριν από λίγους μήνες ξεγραμμένος Ντρογκμπά, ευστόχησε στο καθοριστικό τελευταίο πέναλτι απέναντι στον Νόιερ και χάρισε στην Τσέλσι το πρώτο Champions League της ιστορίας της…

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts