Οι άνθρωποι έχουμε την κακή συνήθεια να υπερβάλλουμε. Στην καθημερινότητα μας γενικότερα στη ζωή μας, σε οποιονδήποτε τομέα. Παίρνουμε κάτι και το «ξεχειλώνουμε», μέχρι όσο δεν πάει. Χωρίς να σκεφτόμαστε τι επίπτωση μπορεί να έχει αυτό σε κάποιον συνάνθρωπό μας.

Το πρόσωπο των ημερών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, είναι ο Ζερόμ Μπόατενγκ της Μπάγερν Μονάχου. Αλλά όχι για τους σωστούς λόγους. Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 τους Γερμανούς στο Καμπ Νου. Άρα δεν θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής για κάτι καλό. Έγινε όμως για ένα «λάθος» του.

Τι το τόσο τρομερό έκανε ο Μπόατενγκ λοιπόν και δέχεται κατακλυσμό ειρωνικών post στο διαδίκτυο, παγκοσμίως; Έφαγε μια τρίπλα από τον Λιονέλ Μέσι. Ε ΚΑΙ; Αμυντικός είναι και μάρκαρε για 90 λεπτά τον καλύτερο παίχτη στον κόσμο. Δεν θα έτρωγε μια τρίπλα; Προφανώς. Απλώς επειδή, πιθανότατα ήθελε πολύ να τον σταματήσει, για το καλό της ομάδας του, έχασε την ισορροπία του και «γελοιοποιήθηκε».

Γελοιοποιήθηκε από τους ξερόλες του Ίντερνετ. Άλλωστε είναι γνωστό πως κάποιοι άνθρωποι χαίρονται περισσότερο με την αποτυχία των άλλων παρά με μια δική τους επιτυχία. Όμως, στα μάτια των ποδοσφαιρόφιλων που αγαπούν το άθλημα και ξέρουν πόσο εύκολο είναι να πάθεις αυτό που έπαθε ο Γερμανός, ο Μπόατενγκ εξακολουθεί να είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, ρίχνοντας απλά μια ματιά στο παλμαρέ του: 1 Παγκόσμιο Κύπελλο (Γερμανία), 1 Champions League, 1 Super Cup Ευρώπης, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 1 FA Cup, 3 Πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Γερμανίας. Όντας στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών των θριάμβων ένας από τους βασικότατους συντελεστές και όχι απλά κάποιος που συμπληρώνει την 18άδα και μαζεύει μετάλλια και διακρίσεις στους ώμους των συμπαικτών του.

Όλοι θα φάμε μια τρίπλα στη ζωή μας. Και περισσότερες. Το θέμα είναι να καταφέρουμε να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας και να παλέψουμε. Είναι κρίμα στα 26 του, να πληγεί τόσο πολύ η ψυχολογία του, ώστε να μην μπορέσει ποτέ ξανά να γίνει ο ίδιος παίχτης. Αν και δεν το πιστεύω.

Όπως λέει και ο ίδιος, με φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Αυτοί που σε μισούν θα διαδώσουν την αποτυχία σου, αλλά στις επιτυχίες σου θα ψιθυρίζουν».

boateng1

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]