Δύο αρσενικοί πιγκουίνοι σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, φροντίζουν από τον Ιούλιο ένα εγκαταλελειμμένο αυγό στην μακρά προσπάθειά τους να γίνουν γονείς.

Οι δύο πιγκουίνοι είχαν δείξει τα γονεϊκά τους ένστικτα, προσπαθώντας στο παρελθόν να εκκολάψουν πέτρες και ψάρια. Τώρα έχουν υιοθετήσει το αυγό, το οποίο έχει εγκαταλείψει το μοναδικό θηλυκό του είδους στον ζωολογικό κήπο και του συμπεριφέρονται υποδειγματικά. Παράλληλα προσπαθούν να το προστατέψουν από άλλους ζηλιάρηδες πιγκουίνους, έχοντας μια μικρή ενθάρρυνση και από τους ανθρώπους-φύλακες του κήπου.

“Απλά έπρεπε να βάλουμε το αβγό στα πόδια του ενός και αυτός ήδη ήξερε τι πρέπει να κάνει”, δήλωσε ο Νόρμπερτ Ζάμελ, υπεύθυνος του κήπου.

Ο θηλυκός πιγκουίνος έχει δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον για τα αβγά του πρόσφατα και ο κήπος έχει να δει μικρό πιγκουίνο από το 2002. “Μια επιτυχημένη εκκόλαψη θα ήταν εξαιρετική”, ανέφερε ο Ζάμελ.

Το ζευγάρι των δύο πιγκουίνων μετρά 10 χρόνια σχέσης και από τότε που μετακινήθηκε στο Βερολίνο από ζωολογικό κήπο του Αμβούργου είναι αχώριστο.

Οι σχέσεις μεταξύ πιγκουίνων του ίδιου φύλου είναι κάτι το απόλυτα σύνηθες είτε στην άγρια φύση, είτε σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνοι του ζωολογικού κήπου στο Λονδίνου είχαν… συμμετάσχει φέτος στο gay pride της πόλης, καθώς 8 από τους 14 πιγκουίνους είναι γκέι.

Ωστόσο, ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι οι Σκίπερ και Πινγκ θα αποκτήσουν το δικό τους πιγκουινάκι, καθώς όπως λένε από τον ζωολογικό κήπο δεν είναι ακόμη γνωστό αν το ωάριο γονιμοποιήθηκε.

Αν τελικώς το πιγκουινάκι γεννηθεί, ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου θα καλωσορίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ένα μικρό πιγκουίνο με ομόφυλους γονείς.

*Με στοιχεία από BBC και Aljazeera

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]